Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2015 09:32

IŞİD'e karşı büyük saldırı hazırlığı

IŞİD'e misilleme olarak intihar bombacısı Sacide Rişavi'yle birlikte iki cihatçıyı idam etti. Kral Abdullah, IŞİD'e ağır karşılık vermeye hazırlanıyor.

IŞİD'e karşı büyük saldırı hazırlığı
ışid, ışid saldırı, Kral Abdullah, Ürdün yönetimi,

Ürdün yönetimi, pilot Kesasibe'yi infaz eden IŞİD'e misilleme olarak intihar bombacısı Sacide Rişavi'yle birlikte iki cihatçıyı idam etti. Kral Abdullah, IŞİD'e ağır karşılık vermeye hazırlanıyor. Ürdün yönetimi, IŞİD militanlarının, pilot Muaz Safi el Kesasibe'yi infaz etmesinin ardından, ülkede tutuklu bulunan 2 cihatçıyı da idam etti. Bunlardan biri IŞİD'in Ürdünlü pilot karşılığında serbest bırakılmasını istediği kadın militan Sacide Rişavi, diğeri de eski El Kaide liderlerinden Ebu Musab el Zerkavi'nin yardımcılarındanZiyad Kerbuli.

Dünyayı sarsacak karşılık

ABD ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Kral Abdullah askerlerle IŞİD'e karşı atılacak adımları görüştü. Kral, ABD'de Cumhuriyetçi Parti temsilcilerine, IŞİD'e bugüne kadar görmediği türde karşılık verileceğini söyledi. Temsilciler Meclisi üyesi Duncan Hunter, Kral'ın Clint Eastwood'un ünlü filmi ‘Unforgiven'i (Affedilmeyen) örnek gösterdiğini belirterek "Kral çok kızgın. Tek problemin mermi ve yakıtlarının bitmesi olacağını söyledi" diye konuştu. Oxford Mezunu Kral, ülkesine döner dönmez Genelkurmay Karargahı'na gitti. Hava Kuvvetleri'ne ‘Merminiz ve yakıtınız bitene kadar bombalayın' emri verdi.

Silahşörün intikamı

Ürdün Kralı Abdullah'ın IŞİD'e verilecek karşılığı anlatırken örnek verdiği ABD'li aktör Clint Eastwood'un ünlü Western filmi ‘Unforgiven (Affedilmeyen) filmi tövbekar bir silahşörün, intikam almak için kendisini kiralayan hayat kadınları ve öldürülen arkadaşı için verdiği mücadeleyi konu alıyordu. 1992 yapımı film, 159 milyon dolarlık gişe hasılatıyla, gösterildiği dönemde büyük ses getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...