Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2014 19:58

IŞİD'in ilerlemesi yavaşladı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları, peşmerge ve ÖSO birliklerinin Kobani'ye geçmesinin, IŞİD'in ilerlemesini yavaşlattığı gözleniyor.

IŞİD'in ilerlemesi yavaşladı

 Anadolu Ajansı (AA), Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaları görüntüledi.

Yaklaşık 2 aydır Kobani'yi kuşatan ve bölgedeki 300'den fazla köyün kontrolünü sağlayan terör örgütü ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları, peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Kobani'ye geçmesi, IŞİD'in ilerlemesini yavaşlattığı gözleniyor. Halen ilçenin doğu kesiminde süren çatışmalarda taraflar birbirlerine ağır silahlarla saldırıyor.

Gelişmeleri Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden ve savaş bölgesinden takip eden AA, IŞİD ile Kürt grupların çatışmalarını görüntüledi.

Görüntülerde, IŞİD'in keskin nişancılarına hedef olmak istemeyen bir grubun koşuşturması ve mevzide beklemeleri yer alıyor.

Halen, ÖSO destekli Muhalif Rakka Devrimcileri, peşmerge ve bazı Kürt gruplar IŞİD'e karşı farklı bölgelerde savaşıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Kobani'de IŞİD hedeflerini bombalıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...