Tgrt Haber
16 Ocak 2014 15:30

'IŞİD'in katliamları savaş suçu oluşturabilir'

BM, Irak Şam İslam Devleti'nin yaptığı katliamlarla insan hakları ve insani hukuku ihlal ettiğini ve bu katliamların savaş suçu sayılabileceğini bilidirdi.

'IŞİD'in katliamları savaş suçu oluşturabilir'
bm, ırak sam islam devleti, ısid, katliamları savaş suçu oluşturabilir,

Birleşmiş Milletler (BM), İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinden gelen toplu katliam haberlerinin giderek arttığına işaret etti. İdamların uluslararası insan hakları ve insani hukuka aykırı olduğuna dikkati çeken Pillay, gerçek sayıyı belirlemek güç olsa da güvenilir görgü tanıklarının, aşırıcı muhalif grupların elinde hapis tutulan pek çok sivil ve savaşçının idam edildiğini ortaya koyduğunu kaydetti. Özellikle Ocak ayı başından beri Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yaptığı katliamlardan örnekler veren Pillay, "IŞİD'in bu ay başında Rakka'dan çekilirken yaptığı toplu idamlara ilişkin haberler dehşet verici. Savaşan gruplar arasında artık yer almayan sivillerin ve bireylerin idam edilmesi uluslararası insan hakları ve insani hukukun açık ihlalidir ve savaş suçu oluşturabilir" ifadesini kullandı.  
Bölgeden gelen son haberlerden özellikle büyük endişe duyduklarını vurgulayan Pillay, uluslararası insani hukukun esir almayı da yasakladığını ve bu çerçevede esir almanın da savaş suçu sayılabileceğini bildirdi. Pillay, savaş sırasında ciddi suçlara karışmış herkesin bunun hesabını vermesi gerektiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...