Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 14:42 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 14:52

Isıran balık paniği: İnsana yapışıp kalıyor bırakmıyor

Fransa'nın Fransız Rivierası ile Bretagne arasındaki sahillerde 'ısıran balık' paniği yaşanmaya başladı. Uzmanlar, çotira türü balıklar konusunda insanları uyarırken balığın insana yapışıp bırakmadığını söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Isıran balık paniği: İnsana yapışıp kalıyor bırakmıyor
fransa,balık

Fransa'da ısıran balık paniği yaşanmaya başladı. Ülkenin Fransız Rivierası ve Bretonya bölgeleri başta olmak üzere birçok sahilde tatilciler tedirginlik yaşıyor. Tatilciler, yetkililere denizde yüzdükleri sırada ısırıldıklarına dair çok sayıda şikayette bulundu. Şikayetler üzerine araştırmalara başlayan uzmanlar, Kuzey Amerika menşeli olan çotiranın bu bölgelerde görülmeye başlandığını, insanları ısırdığını tespit etti.

Le Parisien gazetesi, bu balıkların iklim değişikliği nedeniyle Fransız kıyılarına yöneldiğini aktardı.

''RAHATSIZ OLURSA SALDIRIR''

France 3 televizyonuna açıklama yapan Banyuls-sur-Mer bölgesi oşinoloji uzmanı Pascal Romans, çotiranın meraklı, bölgeci bir balık olduğuna ve insanlardan korkmadığına dikkati çekerek "Eğer rahatsız olursa saldırır ve avlanırsa her şeyi, hatta insanları bile tatmaktan çekinmez" dedi.

Isıran balık paniği: İnsana yapışıp kalıyor bırakmıyor

''YAPIŞIR BIRAKMAZ''

Su sıcaklığının artmasıyla bu balık türünün metabolizmasının değiştiğini belirten Romans, üreme dönemlerinin yaza denk gelmesi ve yuvalarını koruma içgüdüleri nedeniyle çotiranın daha da agresifleşebileceğini kaydetti. Romans, "Kaçın, yoksa size yapışır bırakmaz" diyerek uyarıda bulundu.

Dikenli, sert pullarının yanı sıra üstte 14, altta 8 dişi bulunan çotiranın bu açıdan tehlikeli olmasına rağmen eti çok lezzetli ve çokça tüketiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...