Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 14:55

İslam düşünürü Muhammed Kutub hayatını kaybetti

İslam dünyasının önemli düşünürlerinden Mısırlı Muhammed Kutub sürgünde yaşadığı Mekke'de hayatını kaybetti.

İslam düşünürü Muhammed Kutub hayatını kaybetti
islam düşünürü, Muhammed Kutub, mekke, sürgünde yaşadı, Muhammed Kutub öldü

İslam dünyasının önemli düşünürlerinden Seyyid Kutub'un kardeşi İslam düşünürü Muhammed Kutub, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde vefat etti. İslam düşüncesiyle ilgili verdiği eserlerle tanınan Muhammed Kutub, rahatsızlığının artması nedeniyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Kutub'un yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilmesi bekleniyor. Mısırlı yazar, akademisyen ve öğretmen Muhammed Kutub, 1919'da Mısır'ın Asyut yakınlarındaki Musha köyünde doğdu. Eğitimini Mısır'da tamamladı. Ağabeyi Seyyid Kutub, Mısır hükümeti tarafından idam edildikten sonra fikirlerinin destekçisi ve ilerleticisi oldu.
Ağabeyi Seyyid'in tutuklanmasından birkaç gün önce (29 Temmuz 1965), kardeşi ile birlikte "hükümeti devirmek maksadıyla Mısır'ın politik ve kültürel liderlerine yönelik suikast tertipçiliğinde bulunduğu" iddiası ile tutuklandı. Seyyid Kutub 1966'da idam edildi ancak Muhammed Kutub'un idam cezası affedildi ve 1972'de cezaevinden serbest bırakıldı. Ardından Müslüman Kardeşler (İhvan) üyeleri ile birlikte Suudi Arabistan'a iltica etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...