Tgrt Haber
17 May 2022 12:37 - Güncelleme : 17 May 2022 21:44

"Ne dolar ne altın" diyen İslam Memiş fiyatları artmaya başlayan yeni yatırım aracını açıkladı: Alan zarar etmez

ABD ve AB Merkez Bankaları Başkanlarının açıklamalarına odaklanan dolar, altın, Euro hızlı yükselişe geçti. Belirsizliğin yön verdiği para ve altın piyasalarını yorumlayan finans analisti İslam Memiş kritik uyarılarda bulundu. "Altın fiyatı ne olur dolar yükselir mi?" sorularını yorumlayan İslam Memiş, dolar için tarih verdi, fiyatları artmaya başlayan yeni yatırım aracını açıkladı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş,altın,dolar,arsa,konut

Para ve altın piyasalarında bugün gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarında… Rusya-Ukrayna savaşı, Çin ve ABD'de açıklanan veriler ekonomik büyümeye yönelik kaygıları artırıyor. Dolar, Euro ve gram altın yükselişe geçti. Altın fiyatı 920 TL'yi test etti. Piyasaları öngöremeyen ve konut fiyatlarından şikayet eden yatırımcılar ise son zamanlarda arsa almaya yöneldi. Peki dolar ve altın daha yükselecek mi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli? TGRT Haber’de finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

ALTIN VE GÜMÜŞ BİRİKTİRİP TOPRAK ALIN

Memiş, konuttaki fiyatların aşırı yükselmesinden dolayı vatandaşların ev almaktan vazgeçtiğini bunun yerine arsa almayı tercih ettiğini söyledi. Toprağın uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunun atlını çizen Memiş, “İstanbul’un dışında Silivri, Arnavutköy taraflarında arsa satışlarında artış var. Birkaç yıldır arsa fiyatları sabitti. Artık arsa fiyatlarından da kıpırdamalar olacak” dedi. Memiş, arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

“Emlakçı olmayan kişilerce vatandaşlar dolandırılabiliyor. Bir yeri birkaç kişiye satabiliyor, hazineye ait yerleri ya da uygun olmayan arazileri satabiliyorlar. Bunların önüne geçmek için tapudan sorgulanmalı ve belediyeye gidilerek yerin durumu ile ilgili bilgi alınmalı. İmara açık mı yoksa tarım arazisi mi, ona bakmak lazım. Vatandaşlar imara açılacak yerlere rağbet gösteriyorlar. Özellikle hisseli tapular iyi araştırılmalı. Tarım arazilerin önemi artıyor.”

MAKETTEN EV ALMAYA DİKKAT

Maketten ev satma-alma sürecinin Türkiye’de yeniden gündeme geleceğini kaydeden Memiş, “Özellikle inşaat tamamlama sigortaları var. Daha önce çok fazla vatandaş mağdur oldu. Vatandaşların bu sigortayı mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Vatandaş bankadan kredi kullanıyorsa mutlaka hayat sigortasını da yaptırsın” önerilerinde bulundu. Memiş, “Ben altın ve gümüş olarak parayı biriktiririm ama yatırımımı toprağa yaparım. Toprak alan asla kaybetmez” ifadelerini kullandı.

DOLAR 15.80 TL’Yİ TEST EDECEK

Doların yükselişini değerlendiren Memiş, “Artık resesyon riski yok, artık resesyon cepte, önemli olan ne kadar devam edeceğidir. Küresel piyasalarda ciddi belirsizlikler var. Merkez Bankalarının elinde faiz artırmaktan başka bir çare yok. Tıkanıklığın nasıl giderileceği konusunda belirsizlik var, Merkez Bankaları bile önünü göremiyor. Bu şartlarda küçük yatırımcıların Temmuz ayına kadar beklemelerini öneririm” dedi. Doların 15.80 TL seviyesini direnç seviyesi olarak tespit eden Memiş, bir sonraki direnç seviyesinin ise 16.40 TL olduğunu belirtti. Memiş, dolar endeksinde bir miktar gerileme olduğuna dikkat çekerek “Bir hafta boyunca devam edebilir” diye konuştu. "Dolar endeksi düşmesine rağmen içeride güçlü duruşunu devam ettiriyorsa 15.80 TL seviyesini test etme ihtimali yüksektir” diyen Memiş, asıl kritik seviyenin 16.40 TL olduğunu kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...