Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 16:07 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 16:13

İşler tersine döndü! Avustralya havayolu şirketinden tuhaf istek

Özellikle Batı, ABD, İngiltere, Avustralya günlerdir havayollarında yaşanan krizler dolayısıyla gündeme geliyor. Koronavirüs pandemisi yüzünden ağır darbe alan Avustralya havayolu şirketlerinden Qantas Havayolu, yöneticilerinden ilginç bir istekte bulundu. 

İşler tersine döndü! Avustralya havayolu şirketinden tuhaf istek
Havayolu

Koronavirüs pandeminden en fazla etkilenen sektörlerin başında havayolu şirketleri geldi. Daha pandemi bitmeden havayolları şirketleri ekonomik kriz, personel kıtlığı, fazla talebe yetişememe ve grev gibi nedenlerle kriz yaşıyor. Kriz yaşayan Avustralya şirketlerinden Qantas Havayolu,  şirket yöneticilerinden bagaj görevlisi olarak çalışmalarını istedi. Ciddi bir çalışan eksikliği çeken Avustralya merkezli Qantas Havayolu şirketi, yöneticilerinden üç ay süresince bagaj görevlisi olarak çalışmalarını istedi. Firmanın operasyon yöneticisi, Sydney ve Melbourne havaalanlarında çalışacak en az 100 gönüllü arıyor.

YÖNETİCİLER BAGAJLARI HEM TAŞIYIP HEM DE YÜKLEYECEK

Görev tanımında bagaj yükleme ve indirmenin yanı sıra havaalanlarında bagajları taşıyan araçları sürmek de bulunuyor.  Pandemi döneminde pek çok çalışanı işten çıkaran Qantas da sınırların tekrar açılmasının ardından hizmet vermeye dönmekte zorluk çekiyor. Şirketin operasyon yöneticisi Colin Hughes, şirket tarafından BBC'yle paylaşılan bir e-mailinde, yükselen grip ve Covid vakalarının, halihazırda devam eden çalışan eksikliğine eklendiğini, endüstriyi daha da zorladığını vurguluyor. Yönetici ve idarecilerin, bagaj taşıma rolünde haftada üç ya da beş gün, günde dört veya altı saat çalışması isteniyor.

‘32 KİLOLUK VALİZLERİ TAŞIYIN’ DENDİ

Başvuracak kişilerin 32 kilograma varan ağırlıklarda valizleri kaldırabilmesi bekleniyor. "Operasyonel performansımız müşterilerimizin beklentisini ya da bizim kendimizden beklediğimiz standartları karşılayamıyor" diyen şirket sözcüsü, performansı geliştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek  "200 kadar merkez ofis çalışanımız Paskalya'da başlayan yoğun dönem boyunca havaalanlarındaki işlere yardım etti" dedi.

 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...