Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 17:34 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 17:39

İspanya Başbakanı'ndan enerji krizine ilginç çözüm: Kravatları çıkarın

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle büyüyen enerji krizi Avrupa ülkelerini farklı tedbirler almaya itiyor. Son olarak İspanya Başbakanı Sanchez işe kravat takmadan gidilmesini önerdi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, AA
İspanya Başbakanı'ndan enerji krizine ilginç çözüm: Kravatları çıkarın
ispanya,enerji krizi,kravat,pedro sanchez

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle büyüyen enerji krizi Avrupa ülkelerini farklı tedbirler almaya itiyor. Kimi ülke karanlığa bürünürken kimi ülke klimaları kapattı. Tüm Avrupa ülkeleri gereksiz su kullanımına karşı alarma geçti.  

KRAVAT TAKMAYIN

Enerji krizine karşı birbiri ardına çözümler üretilmeye çalışılırken İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den ilginç bir çözüm önerisi geldi. Sanchez işe kravat takmadan gidilmesini önerdi.

Enerji tasarrufu için çalışanlardan zorunlu olmadıkça kravat takmamalarını isteyen Sanchez, şunları söyled: Hepinizin not etmesini isterim ki kravat takmıyorum, yani enerji açısından hepimiz tasarruf yapabiliriz ve bakanlara, tüm kamu görevlilerine sordum, özel sektöre de sormak istiyorum. Eğer yapmamışlarsa gerekmedikçe kravat takmasınlar çünkü bu şekilde enerji tasarrufu yapabiliriz.

AVRUPA'DA KARANLIK ÇAĞ

Almanya’da başta Berlin olmak üzere tasarruf için birçok kentin tarihi ve turistik anıtlarında gece aydınlatmaları kapatılırken uygulama diğer Avrupa ülkelerinde de yayılıyor.

Avusturya ve Almanya'da elektrik aydınlatmaları kısıldı. Fransa'da klimasını ve kapısını aynı anda açan esnafa 750 Euro ceza kesilecek. Nükleer santralleri kamulaştırma planı devreye sokuldu. İspanya’da gereksiz klima kullanımı yasaklandı. Almanya, yıl sonunda kapatmayı planladığı son üç nükleer santralın ömrünü uzatacak. Ayrıca bütün Avrupa ülkelerinde gereksiz su kullanımına karşı tedbir alındı. Hannover, enerji tasarrufu önlemleri uygulayan ilk büyük şehir oldu ve Berlin anıtı spot ışıklarını kapattı.

HANGİ ÜLKEDE NASIL TEDBİRLER ALINDI?

  • Elektrik aydınlatmaları kısıldı: Almanya - Avusturya
  • Gereksiz klima kullanımı yasaklandı: İspanya - Fransa
  • Nükleer santrallere yönelim: Almanya - Fransa

Öte yandan Rus enerji devi Gazprom Letonya'nın da gazını kestiğini açıkladı. Anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle Letonya’ya doğalgaz sevkiyatı durduruldu. Rusya daha önce Hollanda, Polonya ve Bulgaristan gibi ülkelerin gazını kesmişti.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...