Tgrt Haber
23 Ağustos 2015 16:56

İspanya Türkiye'deki NATO misyonuna devam edecek

İspanya Savunma Bakanı Morenes, NATO misyonu çerçevesinde Türkiye'de bulundurdukları Patriot füze bataryalarının NATO aksini istemedikçe kalmaya devam edeceğini bildirdi.

İspanya Türkiye'deki NATO misyonuna devam edecek
nato,ispanya,

ABD ve Almanya'nın Türkiye'deki NATO misyonu kapsamında bulundurduğu Patriot füze bataryalarını geri çekeceğini açıklaması sonrası ocak ayından bu yana aynı misyonda görev yapan İspanya'dan açıklama geldi. 

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, La Razon gazetesinde bugün yayımlanan röportajında, "NATO aksini söylemedikçe İspanya, Türkiye'deki misyonda kalmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Almanya ve ABD'nin Türkiye'deki misyonu bırakmasına ilişkin gelecek günlerde NATO'nun üst düzey yönetimi ile görüşmeler yapacağını ve gerekçeleri öğreneceğini ifade etti.

Türkiye, Suriye'deki iç savaşın şiddetlenmesi üzerine NATO'yu İttifak anlaşmasının 4'üncü maddesi kapsamında güvenlik istişareleri için olağanüstü toplantıya çağırmış ve devam eden süreçte Suriye'den sınır ihlalleri ve füze tehdidi nedeniyle Hollanda, Almanya ve ABD, 2013 başında Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e Patriot füze savunma sistemleri yerleştirme kararı almıştı.

Hollanda, iki yıl görev süresinin ardından Adana'daki Patriot misyonunu 26 Ocak'ta İspanya'ya devretmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...