Tgrt Haber
08 Kasım 2014 17:53

İspanya'da bağımsızlık yanlılarına karşı eylem

Katalonya'da 9 Kasım'da yapılmak istenen bağımsızlık yanlısı gayriresmi halk oylaması girişimi protesto edildi.

İspanya'da bağımsızlık yanlılarına karşı eylem
ispanya katalonya, protesto, bağımsızlık yanlısı halk oylaması, Avrupa Haberleri,

Eşitlikler ve Özgürlükler Platformu tarafından İspanya'nın bir çok kentinde düzenlenen eylemlerde ulusal birlik mesajı verilerek, Katalonya'daki ayrılıkçı halk oylaması girişiminin durdurulması çağrısı yapıldı. Eylemlerin yapıldığı Barcelona dahil birçok şehirde okunan manifestoda, yarın yapılmak istenen gayriresmi halk oylamasına "yüksek sesle ve açık bir şekilde karşı çıkıldığı" vurgulanarak, "Egemenliğimizi tüm İspanyol vatandaşlarıyla birlikte paylaşmaya devam etmek istiyoruz. İspanyol hükümetinden, tüm İspanyolların ortak vatandaşlık haklarını savunmadaki kararlılığını sürdürmek istiyoruz" denildi.

Barcelona'da Katalonya özerk yönetim başkanlığı binası önündeki Sant Jaume Meydanı'nda yapılan eylem sırasında, yarınki ayrılıkçı gayriresmi halk oylamasına destek vermek için Bask bölgesinden gelen bir grubun meydana girmesi üzerine gerginlik yaşandı. Basklı grubu gören ve İspanya'nın birliğini savunan eylemciler "katiller" diye bağırarak içlerinden birisi Bask bayrağını yırtmaya çalıştı. İki grup arasındaki gerginlik Katalan polisinin müdahalesiyle büyümeden engellendi.

Bu arada eylemler Barcelona dışındaki tüm kentlerde barışçıl geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...