Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2014 10:17

İsrail, 10 Filistinli'yi gözaltına aldı

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da 10 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail, 10 Filistinli'yi gözaltına aldı
israil, filistin, gözaltı,

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da 10 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Nablus kentinde Filistinlilerin evlerine düzenlediği baskında, "silah ve patlayıcı madde" bulundurduğu iddiasıyla 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, Filistin'in diğer bölgelerinde de ikisi "İsrail ordusu ile sivillere yönelik terör eylemleri planlamak" suçlamasıyla 3 Filistinlinin daha gözaltına alındığı kaydedildi. İsrail güçleri Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.
Balıkçılara ve tarım arazilerine ateş açıldı
Bu arada İsrail askerlerinin, Gazze sahili açıklarında Filistinli balıkçılara ateş açtığı bildirildi. Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hücumbotlarından, çalıştıkları esnada balıkçılara yoğun bir şekilde ateş açıldığını belirtti. İsrail askerlerinin 6 mil sınırını aştıkları gerekçesiyle balıkçılara açtığı ateş sonucu teknelerin büyük zarar gördüğünü ifade eden Ayaş, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.
Öte yandan İsrail askerlerinin, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus sınırında tarım arazilerine de ateş açtığı ifade edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sınırda konuşlanan İsrail askerleri tarım arazilerine ateş açtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırının sebebine ilişkin bilgi verilmedi.
İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı, 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.  İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos'ta varılan ateşkes anlaşmasına göre, avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti.İsrail güçleri sık sık avlanma sınırının ihlal edildiğini iddia ederek, Filistinli balıkçılara saldırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...