Tgrt Haber
11 May 2021 21:35

İsrail askerleri Batı Şeria’da bir Filistinliyi şehit etti

İsrail askerlerinin Filistinlilere uyguladığı şiddet ve zulüm devam ediyor. İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan askeri kontrol noktasında silahlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere ait bir araca ateş açılması sonucu bir Filistinli şehit oldu, bir Filistinli de yaralandı.

İsrail askerleri Batı Şeria’da bir Filistinliyi şehit etti
İsrail,Batı Şeria,Filistin,Filistinli,Saldırı,Mescid-i Aksa

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kenti yakınlarında bulunan Zaatara askeri kontrol noktasında silahlı saldırı girişimi olduğu öne sürüldü. Açıklamada, araçla gerçekleştirilmeye çalışılan saldırıya karşılık İsrail askerlerinin ateş açtığı ve araçta bulunan iki Filistinlinin “etkisiz” hale getirildiğine dikkat çekilirken, İsrail askerlerinden yaralanan olmadığı belirtildi.

SİLAHLI SALDIRI GİRİŞİMİ İDDİASI

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre ise, iki Filistinli gencin Zaatara’da kullandıkları araçla silahlı saldırı girişiminde bulunduğu ve İsrail askerlerinin birini öldürdüğü, diğerini de ağır yaraladığı belirtildi.

FİLİSTİN MAKAMLARINDAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan Filistin basınında ise, Zaatara askeri kontrol noktasında İsrail askerlerinin ateş açtığı iki Filistinlinin şehit olduğu bilgisi yer aldı. Filistin makamlarından olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

İSRAİL GÜÇLERİNİN MESCİD-İ AKSA’DAKİ HAİN SALDIRILARI

Sabah namazı Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli namazdan sonra tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmaması için nöbet tutulmaya başlandı.

“CANIMIZ, KANIMIZ SANA FEDA AKSA”

Harem-i Şerif’in bazı noktalarında barikat kuruldu. Filistinliler, barikat noktalarından ayrılmayacaklarını belirtti ve “Canımız, kanımız sana feda Aksa” sloganı attı. Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilere çok sert bir şekilde plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahaleler sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların çoğu gözaltına alınmaya çalışıldı ve darp edildi.

Fanatik Yahudiler, İsrail’de 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutlanıyor. Fanatik Yahudilerin oluşturduğu örgütler, 9-10 Mayıs tarihlerine gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın yapılması çağrısında yapılmıştı.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Harem-i Şerif’in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...