Tgrt Haber
13 Ocak 2022 12:40

İsrail askerleri birbirlerini vurdu: Dost ateşinde iki asker öldü

İşgalci İsrail'in ordusu Batı Şeria'da bulunan Ürdün Vadisi yakınlarındaki bir üste açılan 'dost ateşi' sonucu 2 askerin öldüğünü duyurdu.

İsrail askerleri birbirlerini vurdu: Dost ateşinde iki asker öldü
israil,,asker,,ateş,

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi yakınlarında iki İsrail askeri birbirlerini vurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ''Bu gece Ürdün Vadisi'ndeki bir kampın yakınında yapılan nöbet çalışmaları sırasında, dost ateşi sonucu 2 İsrailli subay öldürüldü" ifadeleri kullanıldı

Açıklamada, "yanlış teşhis" nedeniyle askerlerin birbirlerine ateş açtıkları aktarılırken, subayların ailelerine durumun haber verildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

 

Kimliğini açıklamayan üst düzey bir subay İsrail'in "Walla" haber sitesine yaptığı açıklamada, öldürülen 2 subayın "İsrail ordusundaki seçkin komando birliklerinden birinin komutasından" olduğunu söyledi.

İsrail askerleri birbirlerini vurdu: Dost ateşinde iki asker öldü

BİRBİRLERİNDEN ŞÜPHELENDİLER

Olayın çok acımasızca meydana geldiğini vurgulayan İsrailli subay, olayı şu sözlerle anlattı:

"Olay, Ürdün Vadisi'ndeki Nebi Musa Üssü'nde yapılan tatbikatın ardından yaşanıyor. Söz konusu 2 subay, askeri üssün çevresinde devriye gezmeye çıkıyor, bu sırada bir kişiden şüpheleniyorlar ve onu gözaltına almaya çalışıyorlar. Gözaltı çalışması havaya ateş açılmasıyla sona eriyor. Ancak (şüphelenilerek gözaltına alınmaya çalışılan) bu asker kendisine ateş ettiklerini düşündüğü 2 subayı sırayla vurarak öldürüyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...