Tgrt Haber
25 Temmuz 2021 22:04

İsrail barbarlığı sınır tanımadı: Filistinli aileye evini kendi elleriyle yıktırdılar

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinli aile, İsrail’in dayattığı yıkım ücretini ödemeyeceği için evini kendi elleriyle yıktı

İsrail barbarlığı sınır tanımadı: Filistinli aileye evini kendi elleriyle yıktırdılar
İsrail,filistin,yıkım,Doğu Kudüs

İşgalci İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimi oluşturma çalışmaları devam ediyor. İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, Cebel El-Mukebbir Mahallesi'nde yaşayan Filistinli Şukayrat ailesine, evlerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılacağını tebliğ etti. Filistinli Halil Şukeyrat ile eşi, yıkımların belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilmesi halinde ödenmesi gereken binlerce dolarlık yıkım bedelini karşılama imkanları olmadığı için evlerini kendileri yıkmak zorunda kaldı.

İSRAİL’İN İŞGAL ALTINDAKİ DOĞU KUDÜS YIKIMLARI

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve yapılan başvuruları reddeden İsrail, Filistinlilere ait binlerce evi ‘ruhsatsız’ olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.  Filistinli kaynaklar, 1967'den bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını kaydediyor.Yıkımlar nedeniyle onlarca Filistinli evsiz kaldı. İsrail belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da evi yıkılan kişilerden tahsil ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...