Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2021 22:36

İsrail Başbakanı: Bölgedeki kötü güçlere karşı koyuyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis görüşen İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Bölgedeki kötü güçlere gece-gündüz karşı koyuyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı: Bölgedeki kötü güçlere karşı koyuyoruz
GKRY,,İsrail,,Yunanistan,,Kiryakos Miçotakis,Nikos Anastasiadis,Naftali Bennett

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ülkesini ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile Batı Kudüs'te bir araya geldi. Liderler, heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Bölgede, iklim, sağlık, halkların geçimi ve terör karşısında güvenlik başlıklarının ortak kaygı olduğunu ifade eden Bennett, "Bölgedeki kötü güçlere gece-gündüz karşı koyuyoruz. Bir saniye durmayacağız. Bu neredeyse her gün oluyor. Yıkıcı güçler karşısında eyleme geçmeye devam edeceğiz, kararlı olacağız, yorulmayacağız." dedi.

BENNETT VE MİÇOTAKİS'E KIBRIS TEŞEKKÜRÜ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis de İsrail ve Yunan liderlerine Kıbrıs meselesindeki son durum hakkında bilgi verdiğini dile getirerek, 'bu konudaki prensipli duruşlarından dolayı' Bennett ve Miçotakis'e teşekkür etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise 'bölgesel zorlukları' görüştüklerini, ayrıca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, iklim değişikliği, olağanüstü hal ve felaketlerde iş birliği konularını ele aldıklarını söyledi.

İsrail Başbakanı: Bölgedeki kötü güçlere karşı koyuyoruz
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett

MİÇOTAKİS'TEN 'DOĞU AKDENİZ' GÖNDERMESİ

Üç ülkenin iş birliğinde enerji alanının gündemde olduğunu paylaşan Miçotakis, planlanan Doğu Akdeniz Boru Hattı'nın Doğu Akdeniz'den Avrupa'ya enerji tedariki ve güvenliği anlamında küresel tartışmalara cevap niteliği taşıdığını dile getirdi.

LAZKİYE'DE İRAN HEDEFLERİNİ VURDULAR

Beşşar Esad rejimi, İsrail'in Suriye'nin batısındaki Lazkiye Limanı'na hava saldırısı düzenlediğini iddia etmiş, İsrail basını da söz konusu saldırının İran'ın bölgeye silah sevkiyatına yönelik düzenlendiğini yazmıştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...