Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2021 10:54

İsrail Dışişleri Bakanı'ndan ırkçı slogan atanlara tepki: İsrail halkının yüz karası

İsrail Dışişleri Yair Lapid, aşırı sağcı Yahudilerin Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'ndaki 'bayrak yürüyüşü' esnasında attıkları ırkçı sloganlara tepki gösterdi. Bakan, ırkçı slogan atanları ''İsrail halkının yüz karası'' olarak nitelendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı'ndan ırkçı slogan atanlara tepki: İsrail halkının yüz karası
israil,dışişleri bakanı,filistin

Aşırı sağcı Yahudilerin Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'nda düzenlediği bayrak yürüyüşünde atılan ırkçı slohanlara, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan bakan paylaşımına şunları yazdı:

"Birinin eline İsrail bayrağını alıp diğer taraftan 'Araplara ölüm' diye bağırması anlaşılır şey değil. Onlar İsrail halkının yüz karasıdır."

''AFFEDİLEMEZ BİR DURUM''

Bakan Lapid, yine Twitter hesabından yaptığı bir başka açıklamada ise İsrail İç Güvenlik Bakanı Omer Bar Lev'e yürüyüşü iyi bir şekilde yönettiği için teşekkür etti. Lapid, "İsrail bayrağının nefret ve ırkçılığı çağrıştırdığı bazı radikallerin varlığı affedilemez bir durum." dedi.

Bayrak yürüyüşü esnasında 5 bin fanatik Yahudi, İsrail bayraklarıyla uzun bir süre gösteri düzenlemiş, gazatecilere ve çevredeki Filistinlilere sataşmıştı. Bununla da kalmayan Yahudiler, ''Araplara ölüm'' sloganları atmıştı.

Öte yandan İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin çevresinde, aşırı sağcı Yahudilerin Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'nda bayrak yürüyüşünü protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 33 kişi yaralanmıştı.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...