Tgrt Haber
22 Kasım 2017 15:09

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 3 evi yıktı

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 3 evi yıktı.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 3 evi yıktı
İsrail Doğu Kudüs,,Filistinlilere ,

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekiplerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 3 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, belediye ekipleri çok sayıda İsrail polisinin korumasında Doğu Kudüs'ün İseviyye, Şuafat ve Beyt Hanina mahallelerine geldi.

Ekiplerin söz konusu mahallelerde Filistinlilere ait biri meskûn durumda, ikisi yapım aşamasında olan 3 evi buldozerlerle yıktığını aktarıldı.

İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor. İsrail'e bağlı belediyenin kendilerine ruhsat vermekten kaçındığını ve söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade eden Filistinliler ise bunun "İsrail'in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri de İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Abdullah El Havrani Araştırma ve Belgelendirme Merkezi'ne göre, İsrail makamları, geçen yıl Filistinlilere ait 488 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan 535 tesisi yıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...