Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2014 10:46

İsrail erken seçime gidiyor

İsrail'de koalisyon hükümetinin dağılmasının ardından toplanan Knesset, 17 Mart 2015'te erken seçime gidilmesi kararı aldı.

İsrail erken seçime gidiyor
israil, erken seçim,

İsrail Meclis Başkanı Yuli Edelstein'in ofisinde toplanan Knesset'teki parti grup başkanlarının yaptığı istişarelerin ardından yapılan açıklamada, 17 Mart 2015'te erken seçime gidilmesine kararı alındığı belirtildi. Öte yandan, İsrail meclisinin feshedilmesine ilişkin oylamanın da gün içerisinde yapılması bekleniyor. İsrail'de 2 yıl önce göreve başlayan hükümette koalisyon ortağı Yeş Atid Partisi Lideri Maliye Bakanı Yair Lapid 19 milletvekili, Hattuna Partisi lideri ve Adalet Bakanı Tzipi Livni ise 6 milletvekili ile hükümete girmişti. Lapid ve Livni'nin dün görevden alınmasıyla koalisyon bozulurken, Netanyahu güven oyu için gereken 61 oyu kaybetmiş, ülkede erken seçim tartışmaları başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...