Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2015 21:49

'İsrail Filistinlilerin organlarını çaldı' iddiası

Kudüs Hukuki Destek Merkezi Müdürü Sahir Sarsur, İsrail'in öldürdükten sonra elinde tuttuğu Filistinlilerin organlarını çalma konusunda sabıkalı olduğunu iddia etti.

'İsrail Filistinlilerin organlarını çaldı' iddiası
israil, filistin,

Kudüs Hukuki Destek Merkezi Müdürü Sahir Sarsur AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "İsrail'in elinde tuttuğu Filistinlilerin cesetlerinden organ çalma konusunda daha önceden sabıkası var. Bağımsız bir üçüncü tarafın gözlemi altında cesetlerin otopsisi yapılarak, organların çalınmadığından ya da şahsın sıfır mesafeden soğukkanlı bir şekilde öldürülüp öldürülmediğinden emin olunması için bir mekanizma olmalı. Aksi halde suçlamalar devam edecek" dedi.

İsrail tarafının, teslim edilen cesedin aynı gece defnedilmesi yönünde şart koştuğunu kaydeden Sarsur, "İsrail, cesetleri soğutucularda tutuyor. Gelen ceset üzerinde herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının anlaşılması için otopsiden önce cesetlerin çözülmesini beklemek gerekiyor. Bu işlem de iki gün sürüyor" diye konuştu.

Sarsur, İsrail'in çocuklarının naaşlarını teslim alan ailelere defin konusundaki şartları ihlal etmeleri halinde mali cezalar uyguladığına dikkati çekerek, söz konusu cezaların defnin gecikmesi durumunda yaklaşık 13 bin dolar, otopsi yapılması halinde ise 5 bin dolardan fazla olduğunu dile getirdi.

"Kardeşimin cesedini henüz almadık"

Kudüs'te bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla İsrail askerleri tarafından öldürülen Besim Salah'ın (38) kardeşi Nesim Salah, ailesinin İsrail'in otopsi konusundaki şartlarını kabul etmediğini ve kardeşinin cesedini henüz almadığını belirtti.

Kardeşinin kanı üzerinden pazarlık yapmayacaklarını İsrail'in "otopsi yapılmaması" yönündeki şartını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Salah, "Bizler, İsrail askerleri bizi aramadan önce şartlarını kabul etmediğimizi söyledik. Arasalar da onlara boyun eğmeyeceğiz. Kardeşimin bedeni onların elinde olsa da ruhu Rabbi'ne teslim oldu. Ceset fanidir" dedi.

İsrail'in öldürdüğü Filistinlilerin cesetlerini teslim etmeden önce ailelerine, "otopsi yapılmaksızın en geç teslim edildiği günün gecesi defnedilmesi" yönünde şart koştuğu belirtiliyor. Bazı aileler ve hukukçular bu şartı kabul etmezken bazıları ise çocuklarının defnedilmesini istediği ve İsrail askerlerinin baskıları sebebiyle söz konusu şartları kabul ediyor. İsrail'in elinde toplam 315 Filistinlinin cesedinin olduğu bildiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...