Tgrt Haber
06 Haziran 2021 17:23

İsrail güçleri Filistinli aktivist Muna el-Kurd'u tutuklandı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine yönelik zorunlu göç dayatmasının dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayan Muna El-Kurdi, İsrail güçleri tarafından tutuklandı.

İsrail güçleri Filistinli aktivist Muna el-Kurd'u tutuklandı
Şeyh Cerrah,Muna El-Kurdi

#SaveSheikhJarrah etiketiyle Twitter'da kampanya başlatan Muna ve kardeşi Muhammed'i tutuklandı. İsrail güçlerinini amacının Şeyh Cerrah mahallesinin sesini kısmak olduğu belirtiliyor. 

Muna Kurd'a yöneltilen suçlamalar şu şekilde: Eylemlere katılım, Kamu güvenliğinin bozulması. Avukatı, istihbarat servisi tarafından sağlanan bilgilere göre, tutuklama emrinin 3 gün önce çıkarıldığını söylüyor. Tutuklama kararının siyasi bir karar olduğu belirtiliyor. 

Muna ve ikiz kardeşi Muhammed el-Kurd, henüz 12 yaşlarındayken Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananları dünyaya duyurmaya başlamışlardı. Muhammed ve Muna'nın paylaşımları tutuklanmaları için yeterli gerekçe olarak gösterildi

İSRAİL MAKAMLARINI BASKILARINDA YENİ BOYUT

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yıllardır yerlerinden edilme tehlikesi yaşayan 27 Filistinli ailenin korku ve endişeleri İsrail makamlarının baskılarıyla yeni bir boyut kazandı.

Kudüs Sulh Mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin talebi üzerine 2019'da Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan 12 Filistinli ailenin, evlerini yerleşimciler lehine boşaltmaları yönünde karar vermişti. Karara göre, bu ailelerden 4'ünün Ocak 2021'de evlerini boşaltmaları gerekiyordu.Ailelerin itirazı üzerine kararın temyiz edilerek yeniden mahkeme sürecinin başlaması kararlaştırılmış ancak İsrail Merkezi Mahkemesi, şubat ortalarında bu 4 ailenin itirazını reddetmişti.

İsrail Merkezi Mahkemesi, bu yılın başında 7 ailenin, evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakmak üzere boşaltması kararı vermişti.Mahkeme son olarak 4 Mart'ta Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli ailelerin, karara yönelik itirazlarını geri çevirmişti. Yüksek Mahkeme, 2 Mayıs'ta Şeyh Cerrah'taki 4 aileye, Yahudi yerleşimcilerle "anlaşmaları için" 6 Mayıs'a kadar süre tanımıştı. İsrail Yüksek Mahkemesinde 9 Mayıs'ta görülen duruşmada, nihai karar hazirana ertelenmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...