Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2022 10:13 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 10:36

İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma: İsrailli komutan ve 62 Filistinli yaralandı

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Nablus şehrinde çıkan çatışmalarda işgalci İsrail güçleri, yine plastik mermilerle saldırdı, 62 Filistinliyi yaraladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma: İsrailli komutan ve 62 Filistinli yaralandı
israil,filistin

Filistin’in Batı Şeria bölgesinin kuzeyinde yer alan Nablus şehrinde, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında dün gece çatışma çıktı. Plastik mermilerle saldıran işgali İsrail güçleri, 62 Filistinliyi yaraladı. Filistin Kızılay’ına bağlı Ambulans Servisi Müdürü Ahmed Cibreel, Filistinli 1 gencin kurşunla vurulduğunu, 16 kişinin plastik mermilerle yaralandığını belirterek, diğer 4 yaralı ile birlikte tüm yaralıların hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Cibreel açıklamasında 40 Filistinlinin İsrail güçlerinin tarafından fırlatılan gaz bombalarını soludukları için boğulma tehlikesi atlattığını ifade ederek, 2 ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

İSRAİLLİ ÜST DÜZEY KOMUTAN DA YARALANDI

İsrail ise çatışmalarda 3 İsraillinin hafif yaralandığını açıkladı. Yaralanan İsrailliler arasında Kuzey Batı Şeria'daki Samiriye Bölge Tugayının başındaki Albay Roy Zweig’in de olduğu ve tedavisi için hastaneye sevk edildiği ifade edildi.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Batı Şeria'nın Kuzey Bölge Komutanı Albay Roi Zweig ve Yahudi yerleşimcilerin, açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralandığı ifade edildi. Paylaşımda, Filistinlilerin Nablus kentindeki "Yusuf Makamı" olarak bilinen yere gece girmek üzereyken yüzlerce Yahudi'ye yoğun ateş açtığı öne sürüldü.

Ateşe karşılık İsrail ordusunun da karşılık verdiği şeklinde aktarılan olayda yerleşimcilerden kaç kişinin ne şekilde yaralandığına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi. Yaşananların ardından tüm İsrailli sivillerin söz konusu yerden Nablus kentinin dışına tahliye edildiği kaydedildi.

Yahudiler, Batı Şeria’nın Nablus kentinde bulunan "Yusuf Makamı"nda Hazreti Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişi olduğunu kaydederek, bu inancın doğru olamayacağını, kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...