Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2021 23:30

İsrail güçleri, Şeyh Cerrah’ta saldırılarına devam ediyor

İsrail güçlerinin Filistinlere baskı ve zulmü devam ediyor. Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere yönelik saldırılar sürüyor.

İsrail güçleri, Şeyh Cerrah’ta saldırılarına devam ediyor
İsrail,,Filistin,,Gazze,,Polis,,Şiddet,

İsrail güçlerinin Filistinlere baskı ve zulmü devam ediyor. Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere yönelik saldırılar sürüyor.  Kudüs’te gerilim devam ediyor. İsrail güçleri, Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere saldırdı.

“KALABALIĞA COPLARLA SALDIRILDI”

İsrail güçleri, mahalleden zorla tahliye edilmek istenen Filistinlilere destek için toplanan kalabalığı dağıtmak için atlı polisleri kullandı. Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin gazetecileri de engellediklerini ifade ederek, kalabalığa coplarla saldırıldığını belirtti. Çıkan olaylarda 1 Filistinlinin yaralandığı bildirilirken, bazı Filistinliler ise gözaltına alındı.

4 FİLİSTİNLİ AİLENİN TAHLİYE DURUŞMASI ERTELENMİŞTİ

İsrail Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan 4 Filistinli ailenin evlerinin zorla tahliye edilmesi ile ilgili duruşmanın ertelendiği aktarılmıştı. Açıklamada, erteleme kararının Başsavcısı Avichai Mandelblit'in talebi doğrultusunda alındığı belirtilmiş, 30 gün içinde duruşma tarihinin yeniden düzenleneceği ifade edilmişti.

TEMYİZ BAŞVURULARI ŞU ANA KADAR REDDEDİLDİ

Kudüs Sulh Mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin başvurusu ile 2019 yılında Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden 12 Filistinli ailenin evlerini tahliye etmeleri yönünde karar vermişti. Filistinli aileler o zamandan bu yana hukuk savaşı vermeye devam ederken, birçok Filistinli ailenin ise temyiz başvurusu şu ana kadar reddedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...