Tgrt Haber
19 Ocak 2015 21:22

İsrail ile Suriye arasındaki ateşkes ihlal edildi

BM, İsrail'in Hizbullah aracına düzenlediği saldırı öncesi ve sonrasında Suriye ile İsrail arasındaki ateşkes bölgesinde insansız hava araçları görülmesinin ateşkesin ihlali anlamına geldiğini bildirdi.

İsrail ile Suriye arasındaki ateşkes ihlal edildi
ateşkes

Birleşmiş Milletler'in, Suriye ile İsrail sınırındaki Golan Tepeleri bölgesinde iki ülke arasındaki ateşkesi gözetleyen barışgücü birlikleri (UNDOF), Hizbullah aracına düzenlenen saldırı öncesi iki insansız hava aracının İsrail tarafından gelerek Suriye yönüne gittiklerini rapor etti. BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, UNDOF birliklerinin, İsrail yönünden iki insansız hava aracının Golan Tepeleri üzerinden geçerek Suriye yönüne gittiklerini, bölgeden dumanlar yükselmesinin ardından da araçların İsrail yönüne döndüklerini tespit ettiğini söyledi. Golan Tepeleri üzerinde hava aracı bulunmasının 1974'teki İsrail ile Suriye arasındaki ateşkesin ihlali anlamına geldiğini vurgulayan Haq, bölgedeki tüm taraflara gerginliği daha da artıracak adımlardan kaçınmaları uyarısı yaptıklarını ifade etti. Haq, insansız hava araçlarının silah taşıyıp taşımadığı ya da bölgede görülen dumanın saldırıya uğrayan Hizbullah aracından mı geldiğine ilişkin ise detay vermedi. İsrail'in, Golan Tepeleri'nde Suriye-İsrail sınırındaki Kunaytra kentinde devriye gezen Hizbullah aracına düzenlediği hava saldırısında, İran'ın Suriye'deki saha komutanı Ebu Ali Tabatabi ve 7 Hizbullah militanı hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...