Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 10:44

İsrail kaçırdı dediler: Mossad ajanı çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail gizli servisi MOSSAD’a çalışan ajan ağını çökertti. Yakalanan 15 kişiden biri olan Filistinli tıp öğrencisini İsrail’in kaçırdığı iddia edilmişti. Ancak o öğrenci, ajan ağının en kritik üyesi çıktı.

İsrail kaçırdı dediler: Mossad ajanı çıktı
mossad,ajan,casus,MİT,türkiye,filistin,öğrenci

Milli İstihbarat Teşkilatı, son dönemdeki en önemli operasyonlarından birine imza attı. Türkiye’deki İsrail muhaliflerine yönelik faaliyet yürüten ajan yapılanmasına operasyon yaptı. İsrail gizli servisi MOSSAD’a çalışan 15 kişi yakalandı. 15 kişiden biri olan Filistinli Tıp Fakültesi öğrencisi M.S.’yi İsrail’in kaçırdığı iddia ediliyordu. Ancak Filistinli gencin MOSSAD ajanı olduğu ortaya çıktı.

15 KİŞİLİK CASUSLUK ÇETESİ ÇÖKERTİLMİŞTİ

Casusların Filistinlilerin Türkiye’deki üniversitelere nasıl girdiği, hükümet ve belediyelerin Filistinlilere ne gibi imkan ve kolaylıklar sağladığına yönelik çalışmalar yürüttükleri tespit edildi. MOSSAD’ın saha sorumluları ile yurt dışında irtibat kuran 15 şüpheli uluslararası casusluk suçundan tutuklandı.

KAYIP BAŞVURUSU YAPILMIŞ

O isimlerden biri de Selçuk Üniversitesi tıp fakültesi öğrencisi M.S'ydi. Filistinli öğrencinin durumu çok ilginçti. Çünkü şüpheli hakkında bir süre önce kayıp başvurusu yapılmış, arkadaşları cuma namazı için evden çıkan arkadaşlarından bir daha haber alamadıklarını iddia etmişti.

İsrail kaçırdı dediler: Mossad ajanı çıktı

‘İSRAİL KAÇIRDI’ DENDİ

Filistinli öğrencinin yakınları, İsrail tarafından kaçırıldığını öne sürmüş, sosyal medyada kampanyalar başlatılmıştı. Bazı sivil toplum kuruluşları da girişimlerde bulunmuştu. Ancak M.S ile ilgili gerçek çok farklıydı. Tutuklanan Filistinli tıp öğrencisinin, MOSSAD ajan ağının en kritik ismi olduğu anlaşıldı.

İsviçre’den 1 saatte vize alan M.S’nin 2 kez ülkenin Zürih kentine gittiği ve burada MOSSAD saha sorumlularıyla görüştüğü ortaya çıktı.

İSRAİL AJANINDAN İTİRAF

M.S sorgusunda verdiği ifadesinde, "MOSSAD yetkilisiyle İsviçre’de yüz yüze görüştüm. Bana dizüstü bilgisayarda dosya şifrelemeyi öğretti." dedi.

Filistinli tıp öğrencisi sorgusunda, Türkiye’deki Filistinlilerle ilgili topladığı bilgileri, çeşitli fişleme dosyaları karşılığında binlerce euro aldığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...