Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2014 20:10

İsrail karşıtı twit atan vekil çark etti

İngiliz Milletvekili Ward, Filistin'i destekleyen Twitter mesajlarının yanlış anlaşılmaya sebep olduğu gerekçesiyle özür diledi.

İsrail karşıtı twit atan vekil çark etti
İsrail karşıtı twtit, David Ward, Liberal Demokrat Partisi milletvekili, ingiltere, Avrupa haberleri, Avrupa,

İngiltere'de koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Partisi Milletvekili David Ward, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı attığı mesajların yanlış anlaşılmaya sebep vermesinden dolayı özür diledi. İngiltere'nin Bradford East bölgesi milletvekili olan Ward, dün Twitter hesabından attığı mesajında, "Büyük soru şu: Eğer Gazze'de yaşasaydım roket atar mıydım? Büyük ihtimalle evet" ifadesini kullanmış ve bu nedenle eleştirilmişti. Liberal Demokrat Partiden bugün Ward'ın ağır eleştiriye maruz kalan görüşlerine ilişkin yapılan açıklamada milletvekilinin özür dilediği belirtildi. Aynı açıklamada Ward'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Hem İsrail hem de Gazze, her iki taraftaki şiddeti tamamen kınıyorum. Görüşlerim, İsrail'e yönelik roketlerin atılmasını desteklemiyordu. Eğer bunun tersi bir izlenim bıraktıysam özür dilerim. Bu çatışmada ateşkes elzem."

Liberal Demokrat Partiden daha önce yapılan açıklamada Ward'ın görüşlerinin disiplin konusu olarak ele alınacağı ifade edilmiş, İngiliz milletvekilinin özrü sonrasında yapılan açıklamada da partinin zaman içerisinde bu durumun disiplin suçu teşkil edip etmeyeceğine karar vereceği kaydedildi.

Ward, dün attığı Twitter mesajıyla görüş ayrılıklarına neden olmuş, bazı sosyal medya kullanıcıları 61 yaşındaki milletvekilinin partiden uzaklaştırılması için Genel Başkan Nick Clegg'e çağrıda bulunurken, bazıları da Ward'ın mesajını "kepazelik" ve "şiddete teşvik" olarak değerlendirmişti.

İsrail-Filistin krizine yönelik bu sabah attığı Twitter mesajında Ward, Almanca "Ben bir Filistinliyim" yazarken, mesajına İngilizce "Batı hangi tarafta olduğuna dair kararını vermeli" ifadesiyle devam etmişti.

Liberal Demokrat Parti Milletvekili Ward, Temmuz 2013'te yine İsrail'e yönelik görüşleri ve kullandığı dil nedeniyle partisinden üç aylığına uzaklaştırılmıştı. Ward, İsrail'i "ayrımcılık yapan devlet" olarak tanımlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...