Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2014 19:21

İsrail: 'Önümüzdeki 48 saat çok daha şiddetli olacak'

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatının sona ermediğini açıkladı.

İsrail: 'Önümüzdeki 48 saat çok daha şiddetli olacak'
israil,gazze,itiraf,saldırı,

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatının sona ermediğini açıkladı.AA muhabirine açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, "Gazze'ye kara harekatı sona ermedi, önümüzdeki 48 saat çok daha şiddetli olacak" dedi.
Sözcü, İsrail Güvenlik Kabinesi, kara harekatının bitmesi konusunda karara varmadığını belirterek, bazı birliklerin "yeniden yapılanması için" geri çekildiğini, bu durumun kara harekatında normal olduğunu ve bunun İsrail ordusunun savaş taktiklerinden sayıldığını dile getirdi.Adraee, "Ateşkes konusunda orduya herhangi bir talimat verilmedi, hava ve kara kuvvetleri görevlerini yerine getirmeye devam ediyor" ifadelerini kullanarak, "Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonun akıbeti için, önümüzdeki 48 saat çok önemli olacak" diye konuştu.
Şimdiye kadar çok sayıda tüneli yok ettikleri, tamamını yok etmeleri için birkaç günlük zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden Adraee, "Gazze'deki çeşitli silahlı Filistinli  grupların elinde farklı füze sistemlerin bulunduğu, bunları imha etmenin birincil hedefleri" olduğunu kaydetti.
İsrail ordusu büyük kayıplar verdi
Gazze'den gelebilecek muhtemel saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu vurgulayan Adraee, "Hamas, İsrail saldırılarına karşı füze, tüneller, içine bomba yerleştirilmiş evler ve daha nice askeri taktiklerle hazırlık yapmıştı. İsrail ordusu, söz konusu hazırlıklar sebebiyle büyük kayıplar verdi. Ancak buna karşılık İsrail ordusu da Hamas'ın militanları ve askeri sistemlerine ciddi zarar verdi." ifadelerini kullandı.
Sınıra konuşlanıyorlar
Gazze’den aşamalı olarak dün çekilmeye başlayan İsrail ordusuna ait Merkava tanklarının, İsrail-Gazze sınırına konuşlandırıldığı ifade edildi.
AA kameramanının çektiği görüntülerde, Gazze'den dönen tanklı birliklerdeki askerler oldukça yorgun görünürken, bazı askerlerin şarkı söylemesi dikkati çekti.Tanklı birliklerin geçişi nedeniyle İsrail’in Gazze sınıra sıfır noktasındaki kara yolları zaman zaman askerler tarafından trafiğe kapatılıyor. Bir süre sonra yoldan araziye geçen tanklar, Gazze-İsrail sınırına paralel şekilde konuşlandırılıyor.İsrail ordusu envanterinde bulunan yüzlerce Merkava tankının üretimi İsrail tarafından yapılıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...