Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2014 21:33

İsrail protestosuna müdahale edildi

Paris'te Filistinliler'e destek için toplanan binlerce kişi protesto yürüyüşü düzenledi. Sinegog'a girmek isteyenlere polis müdahele etti.

İsrail protestosuna müdahale edildi
Paris, filistinliler, protesto yürüyüşü, sinegog, Avrupa haberleri, Avrupa,

Filistin halkına destek için Paris'teki Barbès metro istasyonunda toplanan binlerce kişi, kortej halinde Bastille Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, yürüyüşte, Filistin halkına destek pankartları taşırken, "Hepimiz Filistinliyiz", "katil İsrail", "François Hollande suç ortağı", "Bir çözüm, işgali sona erdirecek", "Boykot İsrail" gibi sloganlar atarak yürüdü. Birçok gösterici de, Gazze'de ölen ya da yaralanan Filistinli çocukları temsil eden resimler taşıdı. Filistinlilere destek veren gösteri Bastille Meydan'ına ulaştığı zaman bazı sokaklarda çatışmalar yaşandı. Bazı küçük grupların, Bastille Meydan'ına açılan Roquette sokağı ve Tournelles sokağında bulunan iki sinagoga girmeye çalışması üzerine, polis gözyaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulundu. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylar sırasında 6 kişi gözaltına alındı.  Irkçılık karşıtı SOS racisme, kendi web sitesinde, protestolar sırasındaki sinagog olaylarıyla ilgili olarak, “Anti-Semitik saldırı kabul edilemez. Fransa'da yaşayan insanların sorumluluğu nefretin üstesinden gelmektir. Filistinliler'e destek, Yahudi düşmanlığı olamaz" diye bir açıklama yayınladı.  Fransa'da Paris dışında Bordeaux, Lyon, Lille, Marsilya ve Nîmes gibi çeşitli kentlerinde de protestolar gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...