Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 09:44

Yeni varyantın görüldüğü İsrail aşılı turistlere kapılarını açıyor

İsrail, 1 Kasım'dan itibaren Covid-19 aşısının tüm dozlarını yaptırmış turistlere sınırlarını yeniden açmayı planlıyor.

Yeni varyantın görüldüğü İsrail aşılı turistlere kapılarını açıyor
israil,,aşı,,covid-19,

Delta varyantının Hindistan'dan çıkıp birçok ülkeye yayılmasına rağmen Covid-19 vakalarını azami seviyede tutmayı başaran fakat Delta2nın yayılmasıyla vakalarında artış olan İsrail, sınırlarını yeniden turistlere açmayı hedefliyor. İsrail'de Başbakanlık, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazılanan planın kabineden onay alması halinde 1 Kasım'dan itibaren Covid-19 aşılarının tamamını olmuş turistlere sınırların yeniden açılacağını duyurdu.

Yeni varyantın görüldüğü İsrail aşılı turistlere kapılarını açıyor

Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac ve Sinopharm tarafından üretilen Covid-19 aşılarından herhangi biri ile tamamen aşılanan turistlerin İsrail’i ziyaret edebilecekleri aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, yakın zamanda Covid-19 geçiren kişilerin ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylanan takviye dozu yaptırmaları halinde İsrail’i girişlerine izin verileceği belirtildi.

Söz konusu planın, "gelişmelere ve yeni mutasyonların tespit edilmesine göre" güncellemelere tabi tutulacağı ve bu ay bitmeden kabinenin nihai onayına sunulacağı açıklandı.

YENİ VARYANT İSRAİL'DE

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının alt varyantı olarak kabul edilen, İngiltere'de ortaya çıkan AY 4.2 varyantı İsrail'e sıçradı. Diğer varyantlara oranla daha bulaşıcı olduğu düşünülen varyanta dair İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Avrupa'da bir dizi ülkede keşfedilen AY 4.2 varyantı İsrail'de tespit edildi.'' denildi.

İsrail bakanlığı, varyant taşıyıcısının Avrupa'dan gelen 11 yaşındaki bir çocuk olduğunu ve Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda tespit edildiğini belirtti. Ayrıca bakanlık, caryantlı çocuğun karantinaya alındığını, başka kimseyle temaslı vaka tespit edilmediğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...