Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2014 15:31

İsrail, Ürdün Vadisi'nde Filistinlilerin evini boşalttı

İsrail askerleri, Ürdün Vadisi'nde 30 Filistinli aileyi 'tatbikat' gerekçesiyle evlerinden zorla çıkarttı.

İsrail, Ürdün Vadisi'nde Filistinlilerin evini boşalttı
İsrail, Filistinlilerin evini boşalttı, filistinlilerin evi boşaltıldı,

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki Ürdün Vadisinde yaşayan 30 Filistinli aileyi tatbikat gerekçesiyle evlerinden zorla çıkarttı. Bölge sakinlerinden mahalle muhtarı Arif Deragime, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin tatbikat gerekçesiyle 30 aileyi evlerinden zorla çıkartarak 4 kilometre uzağa götürdüklerini belirterek, "Bu insanlar bir yıl içerisinde dört kere tatbikat bahanesiyle evlerinden çıkarıldılar" dedi. İsrail'in tatbikat bahanesiyle Filistinlileri yurtlarından çıkarıp buralara Yahudileri yerleştirmeyi hedeflediğini söyleyen Deragime, gerçek mermi, top atışları, tank ve uçaklarla yapılan tatbikatın bölge sakinleri açısından büyük bir yaşamsal risk oluşturduğuna dikkati çekti.
Tatbikatların, bölge insanını endişelendirdiğine işaret eden Deragime, bu yılın başından beri yapılan tatbikatlarda şimdiye kadar 13 Filistinlinin yaralandığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Evlerinden uzaklaştırılan insanlar, evlerinin İsrail askerleri tarafından yıkılmasından, mahallelerine yerleştirdikleri askeri malzemelerin kendilerine ve  hayvanlarına vereceği zarardan korkuyorlar." İsrail İçişleri Bakanı Gideon Sa'ar bir kaç gün önce Batı Şeria'nın doğusundaki Ürdün Vadisi'nde düzenlenen yürüyüşte yaptığı açıklamada, Filistinli bedevilerin yaşadığı Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nin İsrail'e ait olduğunu iddia ederek, buradaki Yahudi yerleşiminin devam edeceğini söylemişti.
İsrail askerleri, Ürdün Vadisi'nde bedevilerin yaşadığı bölgelere baskınlar yaparak, buradaki Filistinlileri göçe zorluyor. Bedeviler, yaklaşık bir yıldır İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kaldıklarını, yaşadıkları çadırlarının gece yarısı sökülerek tahrip edildiğini ve büyük sıkıntılar çektiklerini belirtiyor. Ürdün Vadisi'nde çifcilik ve hayvancılıkla geçimlerini sağlamaya çalışan 10 bin Filistinli aile teneke barakalarda ve çadırlarda yaşıyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...