Tgrt Haber
09 Şubat 2018 04:39

İsrail ve Filistinli yetkililer barış için görüşüyor

Filistin eski Esirler Bakanı ve Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı İsrail Toplumu ile İletişim Komisyonu Başkan Yardımcısı Eşref el-Acrami, Ortadoğu barış sürecinin canlandırılması için İsrailli ve Filistinli yetkililer arasında görüşmeler olduğunu belirtti.

İsrail ve Filistinli yetkililer barış için görüşüyor
filistin,israil,barış,görüşme

AA muhabirine konuşan Acrami, önceki günlerde İrlanda'nın başkenti Dublin'de barış yanlısı İsrailli gruplarla görüşmeler olduğunu söyledi. Acrami, söz konusu temasların barış sürecinin canlandırılması için İsrail siyasetine baskı uygulayacak bir lobi oluşturma amacı taşıdığını kaydetti.

Acrami, Dublin'deki görüşmelere Filistin tarafından Dini İşler ve İslami İlişkiler Başkanı Danışmanı Mahmud el-Hebbaş, eski bakanlar ve Fetih hareketinden yetkililer ile İsrail tarafından da Parlamento (Knesset) ve solcu İşçi Partisi üyeleri ile barış yanlılarının katıldığını aktardı.

İsraillilere mevcut durumun çok tehlikeli olduğunu, iki devletli çözüm umudunun kaybolması ve siyasi süreçten kaçmanın taraflara zarar vereceğinin anlatılması gerektiğini söyleyen Acrami, bu türden görüşmelerin süreceğini ve yeni İsrailli unsurları da içine alacak şekilde genişletilmesi için çalışılacağını sözlerine ekledi.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...