Tgrt Haber
25 Aralık 2021 14:30

Çok tartışılacak karar: 31 Aralık 9999'a kadar ülkeden çıkması yasaklandı

İsrail mahkemesi çok tartışılacak bir karara imza atarak İsrailli eşinin boşanmak istediği Avustralyalı bir adamın çocuk nafakalarına mahsuben 3 milyon dolardan fazla para ödememesi halinde 31 Aralık 9999'a kadar ülkeden çıkışı yasakladı.

Çok tartışılacak karar: 31 Aralık 9999'a kadar ülkeden çıkması yasaklandı
isrial,,boşanma davası,,nafaka,

İsrail mahkemesi çok tartışılacak bir karara imza attı. İsrailli kadın, Noam Huppert isimli Avustralya vatandaşı eşinden boşanmak istedi. Mahkeme, Huppert'ın çocuk nafakalarına mahsuben 3 milyon dolardan fazla para ödemesine hükmetti. Belirtilen parayı ödememesi durumunda ise Avustralya adama 31 Aralık 9999'a kadar ülkeden çıkış yasağı kondu.

İsrailli eşinin boşanmak istediği Avustralyalı Noam Huppert’a mahkeme tarafından 2 çocuğu 18 yaşına gelene kadar bakım masrafları için gereken parayı ödeyene kadar iş veya tatil için bile olsa dahi İsrail’den çıkmama yasağı verildi.

“İSRAİL ZULMÜNE UĞRAYANLARDAN BİRİYİM”

İnsan hakları aktivistleri mahkemenin bu kararını  ‘aşırı ve baskıcı’ olarak nitelendirdi. 2013 yılından beri İsrail’de kısılıp kaldığını ve mahkemenin kararını dünyaya duyurmak isteyen Huppert, “İsrailli bir kadınla evli olduğu için İsrail adalet sisteminin zulmüne uğrayan kişilerden sadece biriyim" dedi.

Çok tartışılacak karar: 31 Aralık 9999'a kadar ülkeden çıkması yasaklandı

Karısının boşanma kararı alıp çocuklarıyla birlikte ülkesine döndüğünü belirten 44 yaşındaki Avustralyalı adam eşinin ardından çocuklarına daha yakın olmak amacıyla 2012 yılında İsrail’e taşındı.

YASALAR ERKEKLERE KARŞI AYRIMCI

Avustralyalı adamın yaşadığı durumla ilgili araştırma yapan bir İngiliz gazeteci, İsrail’de aynı sorunu yaşayabilecek yüzlerce kişinin olabileceğini düşünüyor.

2013'te Times of Israel'deki yazısında yabancılara uygulanan seyahat yasaklarını ‘baskıcı’ olarak nitelendiren Adam Herscu ise "İsrail'e taşınmayı ve orada bir aile kurmayı planlıyorsanız, aile yasalarının baskıcı ve erkeklere karşı aşırı derecede ayrımcı olduğunu unutmayın" uyarısı yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...