Tgrt Haber
21 Şubat 2021 15:07

İsrail’de hayat normale dönüyor

İsrail’de nüfusun yarısına korona virüs aşısı yapıldıktan sonra normalleşme süreci başladı.

İsrail’de hayat normale dönüyor
İsrail,,normalleşme

Dünya genelinde korona virüsle mücadele sürerken aşılama kampanyaları da yoğun bir şekilde devam ediyor. İsrail, nüfusun yarısının aşılanmasıyla mağaza, alışveriş merkezleri ve eğlence tesisleri dahil olmak üzere ekonomisini yeniden açtı.

Bugünden itibaren eğlence mekanlarının açıldığı ülkede salgına yönelik tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Maske ve sosyal mesafe zorunluluğunun uygulandığı ülkede aşı belgesi olanlar, spor salonlarına, otellere ve tiyatrolara girebiliyor. Ancak spor salonları, oteller ve tiyatrolar sınırlı kişi sayısı ile çalışıyor.

İsrail gelecek ay ekonomiyi daha geniş bir şekilde açmayı planlıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Getirdiğimiz milyonlarca aşı sayesinde dünyada ilk normal hayata dönen ülkeyiz. Aşı alın ve Yeşil Pasaport ile hayata dönün" ifadelerini kullandı.

Resmi kaynaklara göre, 8 milyon 655 bin 535 nüfusu olan İsrail’de 4 milyondan fazla kişi aşılandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...