Tgrt Haber
10 Haziran 2021 09:54

İsrail'den Batı Şeria'da baskın: 3 Filistinli şehit

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentine baskın düzenledi. Baskına, karşı koymaya çalışan 3 Filistinli şehit edildi, 1 kişi yaralandı.

İsrail'den Batı Şeria'da baskın: 3 Filistinli şehit
İsrail,,Filistin,,Batı Şeria

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde İsrail güçlerinin düzenlediği baskın sırasında, 3 Filistinli şehit oldu, 1 kişi yaralandı.

ASKERİ İSTİHBARAT SERVİSİNDE ÇALIŞIYORLARDI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Cenin kentine baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistin güvenlik güçlerinin mukavemetiyle karşılaştı.

Çıkan olaylarda ikisi Filistin yönetimine bağlı güvenlik biriminden 3 kişi şehit oldu.

Hayatını kaybedenlerden Teğmen Ethem Aleyvi (23) ve Kaptan Teysir İsa'nın (33), Askeri İstihbarat Servisi'nde çalıştığı, Cemil Mahmud el-Amuri'nin ise daha önce İsrail hapishanelerinde kalmış bir Filistinli olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ağır yaralanan Filistinlinin de yine güvenlik biriminden olduğu ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Cenin'deki Askeri İstihbarat Servisi Müdürü Albay Talib Salahat da yaptığı açıklamada, Aleyvi ile İsa'nın gece nöbeti sırasında infaz edildiğini söyledi. İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...