Tgrt Haber
24 Aralık 2013 15:30

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki bazı hedeflere hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
israil, gazze, israil'den gazzeye hava saldırısı, istarilden hava saldırısı, hava saldırısı düzenlendi,

İsrail radyosu, Gazze sınırında geçen haftaki fırtınada zarar gören tel örgülerin onarımında çalışan işçinin öğle saatlerinde Gazze'den açılan keskin nişancı ateşiyle yaralandığını, helikopterle Soroka Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 52 yaşındaki işçinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi. Olayın ardından İsrail savaş uçaklarının misilleme olarak Gazze'deki bazı hedeflere saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi edinilemedi. İsrail ordu birliklerinin de bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattığı kaydedildi.  
Öte yandan, Başbakan Binyamin Netanyahu, dün Gazze'den İsrail'in güneyine atıldığı iddia edilen füzeler için, “Bu çok ciddi olay cevapsız kalmayacak" dedi. Netanyahu, dün Gazze’den atıldığı iddia edilen füzelerin düştüğü İsrail'in güneyindeki Sderot bölgesine yaptığı ziyaret sırasında saldırıya yönelik sert mesajlar verdi. Netanyahu, “Bu çok ciddi olay cevapsız kalmayacak, Şu ana kadar ki politikamız 'onlar vurmadan vur ve güçlü bir şekilde cevap ver'di. Bu olayda da böyle hareket edeceğiz” diye konuştu.
İstatistiklere göre Gazze'den atılan füzelerin ancak yüzde 3'ü hedefini buluyor. Yüzde 97’si çöl, deniz ya da insansız bölgelere düşerken, pek çoğu da İsrail'in "Demir Kubbe" savunma sistemi ile havada vurularak etkisiz hale getiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...