Tgrt Haber
21 Ekim 2021 17:10

İsrail'den İran'la savaş sinyali: Her an çatışabiliriz

İsrail'in Maliye Bakanı Avigdor Liberman, ülkesinin İran ile çatışmasının çok uzak olmadığı ifade etti.

İsrail'den İran'la savaş sinyali: Her an çatışabiliriz
israil,,iran,,nükleer,

İsrail ve İran gerilimi zirve noktasına yaklaştı. İsrail Maliye Bakanı Avigdor Liberman, İsrail medyasına yaptığı açıklamada İran ile çatışmalarının an meselesi olduğunu söyleyerek gerilime ilişkin şu cümleyi kurdu:

"İran ile çatışma an meselesi, bu da çok uzak değil"

Tahran ile diğer ülkeler arasında 2015'te imzalanan nükleer anlaşmanın yenilenmesi konusundaki görüşmeleri işaret eden Liberman, "Hiçbir diplomatik süreç veya anlaşma, İran'ın nükleer programını durduramayacak" ifadelerini kullandı.

İsrail'den İran'la savaş sinyali: Her an çatışabiliriz

İSRAİL İRAN'I VURMAK İÇİN 1,53 MİLYAR DOLAR AYIRDI İDDİASI

Öte yandan İsrail yönetiminin, İran'ın nükleer tesislerine saldırı kabiliyetini artırmak için 5 milyar yeni İsrail şekeli (yaklaşık 1,53 milyar dolar) fon ayırdığı iddia edildi.  İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, söz konusu fonun 3 milyar şekelinin bu yılın, 2 milyar şekelinin ise gelecek yılın bütçesine ekleneceği belirtildi.

Bu fonun, İran'ın nükleer tesislerine saldırma kabiliyetini artırabilmek için uçaklara, istihbarat toplamaya ve özel silahlanmaya ayrılacağı ileri sürüldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...