Tgrt Haber
31 May 2014 09:30

İsrail'den protesto gösterilerine müdahale

İsrail askerleri, Yahudi yerleşim birimlerini protesto ve açlık grevindeki Filistinli tutuklularla dayanışma gösterilerine müdahale etti.

İsrail'den protesto gösterilerine müdahale
İsrail, protesto, gösterileri, polis,

İsrail askerleri, Yahudi yerleşim birimlerini protesto ve açlık grevindeki Filistinli tutuklularla dayanışma gösterilerine müdahale etti. Ramallah, Beytüllahim ve Nablus'ta düzenlenen gösterilerde, Yahudi yerleşim birimleri inşası protesto edildi, İsrail'in idari tutuklama siyasetini sona erdirmesi için açlık grevi yapan Filistinlilerin serbest bırakması istendi. Askerler, Ramallah'ta Yahudi yerleşim birimi inşası ve "Ayrım Duvarı" karşıtı gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Aralarında yabancı aktivistlerin de bulunduğu gösteride 1'i Danimarkalı 3 kişi yaralandı. Beytüllahim'in El-Ma'sara ve El-Kaddum semtlerinde de gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu çok sayıda kişi gazdan etkilendi.     Nablus'un El-Kudüs Caddesi'nde biraraya gelen göstericiler ise İsrail'in idari tutuklama siyasetini protesto ederek, açlık grevi yapan ve hasta olan Filistinli tutukluların serbest bırakılması istedi. İsrail güçleri, gösteriye ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.
Kefer ed-Diyk bölgesindeki eylemde de plastik mermi isabet etmesi sonucu 1 Filisitinli yaralandı.
İsrail askerleri Filistinli balıkçıyı yaraladı
Öte yandan bir Filistinli balıkçı, İsrail hücumbotundan Gazze açıklarında ateş açılması sonucu yaralandı. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail Deniz Kuvvetlerine bağlı hücumbot tarafından açılan ateş sonucu 22 yaşındaki Filistinli balıkçı yaralandı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...