Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2014 21:00

İsrail'den şaka gibi açıklama

Gazze'deki 2 bin kişilik katliamın ardından Mescid-i Aksa'ya da giren İsrail'in Cumhurbaşkanı, 'İşkenceler etrafımızı sarmış durumda' dedi.

İsrail'den şaka gibi açıklama
israil,gazze,katliam,mescidi aksa,

Geçtiğimiz aylarda 2 binden fazla sivilin öldüğü Gazze saldırılarından sonra geçtiğimiz hafta Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı basan İsrail'in Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, 'trajikomik' bir açıklama yaptı. Rivlin "Zor bir coğrafyada yaşadığımızı inkar etmiyorum. Acımasız cinayetler ve işkenceler etrafımızı sarmış durumda" dedi.
''ŞİDDET İSRAİL'İN BENİMSEDİĞİ BİR YOL DEĞİLDİR''
Rivlin, Rabin Meydanı'nda yaptığı konuşmada, şiddetin "İsrail demokrasisinin temellerini sarstığını" savunarak, 1995'te, 27 yaşındaki sağcı bir öğrenci tarafından, öldürülen eski İsrail Başbakanı İzak Rabin'in o dönemlerde, "Şiddet, lanetlenmelidir ve tecrit edilmelidir. Şiddet İsrail'in benimsediği bir yol değildir" dediğini aktardı.
Rabin suikastinin üzerinden 19 yıl geçtiğini belirten Rivlin, şu ifadeleri kullandı:
''İŞKENCELER ETRAFIMIZI SARMIŞ DURUMDA''
"Ancak şiddet henüz bitmedi, hala aramızda kol geziyor. Zor bir coğrafyada yaşadığımızı inkar etmiyorum. Acımasız cinayetler ve işkenceler etrafımızı sarmış durumda. Çocuklarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Bulunduğumuz bölge adaletten uzak, genelde amansız ve merhametsiz. Evet, tüm bunlara rağmen, bugün buraya, 'Şiddet İsrail'in benimsediği bir yol değildir' demeye geldik."
ŞİDDETİ BENİMSEMEYEN İSRAİL TEMMUZ'DA 2 BİN KİŞİYİ KATLETTİ
Şiddeti benimsemediğini söyleyen İsrail, geçtiğimiz Temmuz ayında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 400'ü çocuk 2 binden fazla kişinin ölümüne sebep olmuş, on binlerce binayı yerle bir ederek Gazzelilerin evsiz kalmasına neden olmuştu. Bununla beraber geçen hafta Mescid-i Aksa'ya giren İsrail askerleri camiyi harap etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...