Tgrt Haber
18 May 2021 12:01

İsrail'e silah satan Biden'a tepki

İran'dan İsrail’e silah satışını onaylayan ABD’ye tepki yağdı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve ABD’li Müslüman Kongre Üyesi İlhan Omar duruma sessiz kalmadı.

İsrail'e silah satan Biden'a tepki
cevad zarif,,ABD,,Biden,,israil,,filistin,,gazze,

ABD yönetimi bir taraftan İsrail’de yaşananlardan kaygı duyuyor. Diğer taraftan İsrail’e "kendini savunma hakkı" vardır diyor. Bu çelişkiler içinde İsrail’e mühimmat desteği vermeyi de sürdürüyor.

Biden yönetiminin, İsrail’e 735 milyon dolarlık mühimmat satışına onay verdiği ortaya çıkmıştı. Bu duruma İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sessiz kalmadı. İsrail'e silah satışını onaylayan ABD'ye tepki gösterdi.

Cevad Zarif, açıklamayı Twitter hesabından paylaştı. Zarif "ABD, daha çok çocuğu daha fazla 'hassasiyetle' öldürebilmesi için İsrail'e 735 milyon dolarlık 'hassas' füzeler veriyor" ifadelerini kullandı.

Bir tepkide ABD'li Kongre üyesi Omar'dan geldi. ABD'nin İsrail'e silah satışına tepki gösterdi. ABD'li Müslüman Kongre üyesi Ilhan Omar "Kongre müdahale etmeli ve bu silahların satışını durdurmalıdır" İfadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...