Tgrt Haber
18 Haziran 2022 17:16 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 17:39

İsrail'den yeni İstanbul uyarısı: Ayrılamıyorsanız kendinizi odanıza kilitleyin

İsrail, İran’ın intikam saldırılarına karşın Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik “Derhal ülkeden ayrılın” uyarısına bir yenisini daha ekledi. Daha önce de uyarılarda bulunan İsrail’e Türkiye Dışişleri Bakanlığından sert tepki gelmişti. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Times of Israel
İsrail basınında mesnetsiz iddialar sıklıkla yer aldı.
İsrail seyahat uyarısı
İsrail basınında mesnetsiz iddialar sıklıkla yer aldı.

İsrail’in İran'ın olası intikam saldırıları dolayısıyla Türkiye'deki vatandaşlarına “Derhal ülkeden ayrılın” çağrısı devam ediyor. İsrailli üst düzey yetkililer son olarak Türkiye'de tatillerini sürdüren İsraillileri “Ülkeden hemen ayrılamıyorsanız kendinizi otel odanıza kilitleyin” diye uyarıda bulundu.  Türkiye'deki İranlı terör hücrelerinin bu hafta sonunda İstanbul'daki İsraillilere saldıracağı yönünde “somut kanıtlar” olduğunu öne sürüldü. İsrailli yetkililer İran'ın Türkiye'deki mensuplarına “İsraillilere gördükleri yerde bedeli ne olursa olsun saldırı düzenleme” talimatı verdiğini savundu.

"TÜRKİYE'YE GİTMEYİN" UYARISI YAPMIŞTI

İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey isimlerinden Albay Hassan Sayid Khodaei’nin geçen ay evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Bunun üzerine İsrail yönetimi, İran’ın olası saldırıları nedeniyle vatandaşlarına “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısında bulunmuştu. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de, bu hafta başında yaptığı açıklamada “İsraillilere gerekmedikçe İstanbul'a ve Türkiye'ye gitmeme çağrısı yapıyoruz. Eğer İstanbul'daysanız derhal İsrail'e dönün, İstanbul'a uçuş planınız varsa iptal edin” demişti. Khodaei'nin öldürülmesinin ardından İran yönetimi intikam sözü vermişti. İsrail basını, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının “Ülkedeki İranlı terör hücresi yakalanana dek” devam edeceğini yazmıştı. Son olarak Türkiye’de son birkaç günde İsraillileri hedef alan bazı İranlı terör hücreleri yakalandığına dikkat çekilmiş ancak hâlâ aktif durumdaki İranlı terör hücreleri olduğu yazılmıştı. 

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İsrail’in Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarına yanıt veren Dışişleri Bakanlığı ise, “Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. İlgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır” açıklaması yapmıştı.

“İSTANBUL’DA OLMAK RUS RULETİ OYNAMAKLA AYNI”

İsrail basınına göre Türkiye'de şu anda 2 bine yakın İsrailli olduğu tahmin ediliyor. İsrail hükümetinin uyarılarına ve Türkiye'deki bazı saldırı girişimlerinin önlendiği yönündeki haberlere rağmen çok sayıda İsraillinin Türkiye seyahatlerinden vazgeçmemesi ülkede tartışmaya neden oluyor. 

İsrail televizyonu Channel 12'ye göre, İsrail olası saldırıları önlemek için Türk güvenlik birimleriyle beraber çalışıyor. Kanal, ilgili haberinde, “Şu anda bir saldırıyı önlemek için İstanbul sokaklarında bir kovalamaca var” ifadelerini kullandı. Kanala konuşan bir İsrailli yetkili de “Şu anda bir İsrailli için İstanbul'da olmak Rus ruleti oynamaya benziyor” dedi.

Kaynak: Times of Israel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...