Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ocak 2022 10:37

İsrail'in casus yazılımı Pegasus'un üreten şikretin CEO'su istifa etti

İsrail yapımı 'Pegasus' casus yazılımının üreticisi NSO Group'un üst yöneticisi (CEO) Asher Levy istifa ettiğini açıkladı. Levy, istifasının şirketle ilgili son raporlarla alakalı olmadığını belirtti.

İsrail'in casus yazılımı Pegasus'un üreten şikretin CEO'su istifa etti
israil,,casus yazılım,,pegasus,

Birçok ülkeden siyasetçi, gazeteci, diplomatların dinlendiği İsrail yapımı 'Pegasus' casus yazılımının üreticisi NSO Group'un üst düzey yöneticisi (CEO) Asher Levy istifa etti. İsrail'in 'Walla' haber sitesi, CEO'nun istifa ettiğini belirtip Levy'nin ''Görevimin son bulması ile şirketle ilgili son raporlar arasında hiçbir bağlantı yok." dediğini yazdı.

POLİS PEGASUS'U DENETİMSİZCE KULLANDI

 

İsrail ekonomi gazetesi Catalist'in 18 Ocak'ta yayımlanan "İsrail polisinin, Pegasus'u devlet görevlileri, iş adamları ve muhalif protesto gruplarını izlemek için mahkeme izni veya başka bir denetim olmaksızın kullandığı" yönündeki haberi İsrail'de tartışmalara neden olmuştu.

Özellikle İsrail polisinin önceki şefleri Roni Alsheich (2015-2018) ve Moti Cohen (2019-2020) döneminde sistemin yasal çerçeve dışında kullanıldığı kaydedilmişti.

İsrail'in casus yazılımı Pegasus'un üreten şikretin CEO'su istifa etti

BİRÇOK ÜLKEDE KULLANILDI

İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen "Pegasus" isimli casus yazılımın dünyada çeşitli ülkelere satıldığı geçen yıl ortaya çıkmıştı. Bu ülkelerin muhalifleri, avukatları, gazetecileri ve "düşmanlarını" dinlemek için söz konusu yazılıma başvurduğunun açıklanması üzerine skandal daha da büyümüştü.

İsrail'in de bu yazılımı Filistinli yetkililer ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarını dinlemek için kullandığı ortaya çıkmıştı. Şirket, ABD'nin yaptırım listesine alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...