Tgrt Haber
07 Ekim 2014 18:03

İsrail'in Doğu Kudüs'te yerleşim ısrarı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Doğu Kudüs'teki İsrail yerleşim birimi inşasına yönelik uluslararası eleştirileri kabul etmediğini yineledi.

İsrail'in Doğu Kudüs'te yerleşim ısrarı
İsrail, israil başbakanı binyamin netanyahu, doğu kudüs, başbakanlık, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, ABD ziyaretini değerlendirmek amacıyla İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada Netanyahu'nun, Doğu Kudüs'te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşasına yönelik şu ifadelerine yer verildi:

"Halkın dayanışma içerisinde olduğunu gösteren en açık şey, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu yönündeki ortak görüştür. Dünyanın bunu idrak etmesi gerekiyor. Kudüs başkentimizdir, sakinlerinin başkentimiz olarak orada yaşamasına izin vermemiz gerekir. Bu (İsrail yerleşim birimi inşası) İsrail'in başkentinde oluyorsa bundan dolayı özür dilememiz ya da bu işi iptal etmemiz gerekir mi  Bu benim aklıma gelmedi."

İsrail'in, Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yerleşim alanında 2 bin 610 yeni konut inşası ve Silvan beldesinde yerleşimleri genişletme kararı, birçok Arap ve AB ülkesinin yanısıra ABD tarafından kınanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...