Tgrt Haber
23 May 2014 18:57

İsrail'in en büyük firmasında dinleme skandalı

Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah'ın ofisine İsrail'in en büyük telekomünikasyon firması olan Bezeq tarafından böcek yerleştirildiği ve dinleme yapıldığı belirlendi.

İsrail'in en büyük firmasında dinleme skandalı
israil, filistin, dinleme,

Filistin İslami Hareketi'nin açıklamasına göre, telefon hatlarında bilinmeyen bir arıza çıkması sonucu Bezeq firması çalışanı 13 Mart tarihinde Salah'ın ofisinin bulunduğu binaya geldi. Telefon hattını kontrol eden firma çalışanının daha sonra telefon kablolarının saklandığı kutuyu yenisiyle değiştirdiği ifade edildi. İslami Hareket yetkilileri, beklenmeyen bir arıza çıktığı için kuşkulandıklarını belirtti. Değiştirilen telefon kutusunu inceleyen yetkililer, üst teknoloji dinleme böceğini kutunun plastik kabını kırınca fark ettiklerini kaydetti. Filistin İslami Hareketi, konu ile ilgili endişeli olduklarını açıkladı. Yaşanan durumun İsrail'in iddia ettiği gibi demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülke olmadığının kanıtı olduğunu ifade ettiler. Vatandaşların telefonlarına mikroçip yerleştirerek mahremiyetlerinin ihlal edildiği belirten Filistin İslami Hareketi, konuyla ilgili dava açıp açmamak konusunda kararsız olduklarını ifade etti. Filistin İslami Hareketi, 'Burada yapılan hareket, Raid Salah'a karşı tutulan politik ve siyasi tutumun kanıtıdır. Liderimiz daha öncede kanıtsız birçok suçla cezalandırılmıştı' açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...