Tgrt Haber
12 May 2021 18:32

İsrail'in Gazze'ye saldırıları! Zarar 3.5 milyon dolar

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor. Yazılı açıklama yapıldı. İ İsrail'in saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde meydana gelen zararın ilk belirlemelere göre 3,5 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları! Zarar 3.5 milyon dolar
israil,gazze

İsrail Gazze'deki saldırıları devam ediyor. Gece ve sabah saatlerinde Gazze'yi vurdular. Tepkiler İsrail'e geçikmiyor  İsrail saldırılarına cevapsız kalınmadı. İsrail tarihinde Tel Aviv ilk kez böylesine bir durumla karşı karşıya. Yeni gelen bilgilere göre .yoğun hava saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde meydana gelen zararın ilk belirlemelere göre 3,5 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisinden yapılan yazılı açıklama yapıldı.  İsrail'in direniş gruplarına ait noktaların yanı sıra konut ve kurumsal tesisler, medya merkezleri ve yerleşim bölgelerini de tamamen veya kısmen bombaladığı belirtildi. 500 yerleşim biriminin hedef alındığı, yaklaşık 1000 yerleşim biriminin de hafif ve orta ölçekte zarar gördüğü kaydedilirken, toplam zararın 3,5 milyon dolara ulaştığı aktarıldı. 
İsrail'in Gazze'ye saldırıları! Zarar 3.5 milyon dolar

52 YAPI BOMBALARIN HEDEFİ OLDU

israil saldırılarda 12 medya kuruluşuna ait ofis ve çeşitli kurumlara ait ofislerin bulunduğu iki kule ile Gazze yönetimine bağlı 52 yapının bombaların hedefi olduğu kaydedildi.

AYRICA 2 MİLYON DOLAR ZARAR

7 okul, elektrik ve su tesisleri ile altyapı sistemlerinde hasar oluştuğu ve zararın yaklaşık 2 milyon dolar olduğu belirtildi. İsrail savaş uçaklarından atılan bombalarla 50'den fazla aracın hasar gördüğü ve bu zararın da yarım milyon doları bulduğu belirtilirken, hayvan mezralarında ve tarım alanlarında da yaklaşık bir milyon dolarlık zarar oluştuğu ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları! Zarar 3.5 milyon dolar

ŞEHİT SAYISI YÜKSELİYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze saldırılarında şehit sayısı 56'ya, yaralı sayısı 320'ye yükseldi.

ABD'den İsrail ve Filistin açıklaması geldi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "İsrailliler ile Filistinlilerin emniyet ve güvenlik içinde yaşayabilmeleri ve eşit derecede özgürlük, güvenlik, refah ve demokrasiye sahip olabilmeleri gerektiği hususunun altını çizdi." ifadelerine yer verildi.


 


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...