Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2021 06:25

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı yükseliyor

İsrail-Gazze hattındaki tansiyon düşmüyor. İsrail'in abluka altındaki Gazze saldırılarında şehit sayısı 56'ya, yaralı sayısı 320'ye yükseldi.

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı yükseliyor
isrial,filistin,şehit

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyine düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 14'ü kadın, 5'i çocuk olmak üzere 56'ya yükseldi. 320 Filistinli ise yaralandı.

İsrail savaş uçakları daha önce de "Katar Gazze'nin İmarı Komisyonu" merkezi yakınında bir binayı bombaladı. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan Gazze'nin kuzeyinde deniz sahilindeki İsrail botlarından da kentin sahil kesiminin bombalandığı belirtildi.

HAMAS'TAN MİSİLLEME

İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırısı düzenleyerek meskun alanda bir binayı vurmasının ardından Hamas Hareketi Tel Aviv'e 130 roket attığını duyurdu.

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı yükseliyor

GAZZE'DEN ATILAN ROKET ENERJİ TESİSİNİ VURDU

Gazze Şeridi'nden İsrail'in Askalan (Aşkelon) kentine atılan roketlerin bir enerji tesisine isabet etmesi sonucu yangın çıktı. İsrail'in Walla News gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Filistinli direniş gruplarının roket saldırısında Askalan'da bir enerji tesisi vuruldu.

İKİ KARDEŞ ŞEHİT OLDU

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu şehit olan Munzir ve Menar Abülkerim Bereke isimli kardeşlerin naaşları, Deyr el-Belah'taki Şuheda el-Aksa Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı yükseliyor

BİNLERCE ASKERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sınırındaki birliklere takviye gönderildiği aktarıldı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz’ın Gazze için takviye kuvvetleri çağırdığı bilgisi yer aldı. Aynı açıklamada, ‘iç cephe savunmasını derinleştirmek’ için Gantz’ın 5 bin İsrail askerinin seferber edilmesini emrettiği bilgisinin altı çizildi.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.
Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun saldırılarında 12'si çocuk 35 Filistinli şehit oldu, 233 kişi yaralanmıştı.

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı yükseliyor

Öte yandan Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurdu.

Böylece Gazze'den atılan roketler nedeniyle hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 5'e yükseldi, 45 İsrailli de yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...