Tgrt Haber
21 Temmuz 2014 12:41

İsrail'in gizli planı ortayı çıktı

İsrail'in Gazze'de verdiği zararı daha az gösterip daha fazla kişi öldürmek için sivil nüfusun yaşadığı alanlara binlerce ölümcül ok fırlattığı belirtildi.

İsrail'in gizli planı ortayı çıktı
israil, gizli plan, sivil nüfus, sivil ölümler, ok fırlattı,

Uluslararası Af Örgütü'nün (UAÖ) Gazze'deki araştırmacıları, İsrail ordusunun sivil nüfusun yoğun olarak yaşadığı alanlarda yalnızca beyaz fosfor bombası değil, aynı zamanda tanklardan atılan binlerce ölümcül ok kullandığını söylüyor. İsrail'in ok kullanmasının amacının evleri yıkmadan, uluslararası kamuoyuna karşı Filistinlilere verdiği zararı daha az göstererek daha fazla kişi öldürmek olduğu kaydediliyor. Genellikle 12 milimetrelik bir tank mermisinin içinde bu oklardan 5 bin ila 8 bini bulunuyor. 4 santimetre uzunluğunda, sivri uçlu, dart okuna benzer bu silahlar, mermi havada patladıktan sonra 100 metre uzunluğunda, 300 metre genişliğinde bir alana koni biçiminde dağılıyor. Af Örgütü, sık bitki örtüsüne işlemesi için tasarlanmış olan bu silahın sivillerin yaşadığı yerlerde asla kullanılmaması gerektiğini bildiriyor.
Gazze'de okla ölen Filistinliler var
UAÖ ekibi, Beyt Hanun'un güneyindeki ana yola bu okların atıldığını, iki kişinin öldüğünü birçok kişinin yaralandığını belgeledi. Ekibin bulguladığı olaylardan birinde, 21 yaşındaki hamile Wafa' Nabil Abu Jarad, evlerinin önünde çay içerken bu oklardan biriyle vuruluyor ve ölüyor.
Aynı gün, aynı caddede bulunan 16 yaşındaki Jaber Abd-al-Dayem bu oklardan biriyle boynundan vuruluyor. Hastaneye götürülüyor, ama üç gün sonra ölüyor. Kardeşi Mizar'ın vücudundaki oksa hâlâ duruyor. Bir başka olayda, evlerindeyken Atta Hassan Aref Azzam, oğulları 13 yaşındaki Muhammed ve 2,5 yaşındaki Hasan bu oklarla vurularak ölüyor. UAÖ ekibine göre, odanın duvarları bu oklarla dolu. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW),  bütün tarafların savaş suçlarını araştıracak, bağımsız bir uluslararası komisyon kurulmasını istiyor.
1 İSRAİL ASKERİ ESİR DÜŞTÜ, 18 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 1 İsrail askerini esir aldıklarını duyurdu. İsrail'in kaybettiği asker sayısı ise 18'e yükseldi. İsrail Filistin'e yaptığı saldırılardaki en büyük kaybını vermiş oldu. İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımlanan video kaydında, "Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada  60962065 numaralı Şaol Aron adında bir İsrail askerini esir aldı" dedi. Ebu Ubeyde'nin açıklamasının ardından Gazze'de sevinç gösterileri yapıldı.
En az 60 kişi katledildi! 13 İsrail askeri öldürüldü
Anadolu Ajansı ekibi, İsrail'in dün geceden itibaren bombardımana tabi tuttuğu Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesine girdi. En az 60 ölü var. Yaralı sayısı ise 400'den fazla. İsrail ise son 24 saatte 13 askerinin öldüğünü açıkladı. Ölen İsrailli asker sayısı 18'e yükseldi. İsrail, Filistinlilerle girilen çatışmalarda, tarihinin en yüksek kaybını vermiş oldu.
İSRAİL YİNE ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜ
İsrail savaş uçağının, Gazze'de bir evi hedef aldığı saldırıda ölenlerin sayısının 6 olduğu bildirildi. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı evin enkazından 4'ü çocuk 5 kişinin cesedinin çıkarıldığı, topçu birliklerinin de Refah kentinin doğusunu yoğun bombardımana tuttuğu, saldırılarda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.
İSRAİL ORDUSU'NA BÜYÜK DARBE
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduğu bildirildi. Tugaylar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kassam, Gazze'nin Tuffah mahallesine giren İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurdu" denildi. İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün akşam Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada Şaol Aron adlı bir İsrail askerini esir aldıklarını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...