Tgrt Haber
19 Ekim 2021 12:22

İsrail'in planı deşifre oldu: Saldırı için dev bütçe

İsrail, nükleer silahlanma faaliyetlerini sürdüren İran'a karşı teyakkuzda kalmaya devam ediyor. İsrail medyasında yer alan habere göre, İran'ın nükleer tesislerine saldırı kabiliyetini artırmak için yaklaşık 1,53 milyar dolarlık fon daha ayırdı.

İsrail'in planı deşifre oldu: Saldırı için dev bütçe
israil,iran

İsrail, bölgede kendisi için en büyük tehdit olarak gördüğü İran'a karşı tedbiri elden bırakmıyor.

İsrail televizyonu Kanal 12'deki habere göre; İsrail yönetimi, İran'ın nükleer tesislerine saldırı kabiliyetini artırmak için 5 milyar yeni İsrail şekeli (yaklaşık 1,53 milyar dolar) kaynak ayırdığını duyurdu. Haberde söz konusu fonun 3 milyar şekelinin bu sene, 2 milyar şekelinin ise gelecek sene bütçeye ilave edlieceği bildirildi.

Dev fonun İran'ın nükleer tesislerine saldırı kabiliyetini daha da yukarı çekmek adına uçaklarda, istihbarat toplamada ve özel silahlanmada kullanılacağı öne sürüldü. Kanal 12'nin bu iddialarına ilişkin İsrailli yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken, İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi İran hedeflerine yönelik saldırı hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladıklarını belirtti.

ESKİ MOSSAD BAŞKANI: İRAN NÜKLEER SİLAHA ÇOK UZAK

İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'ın eski başkanı Yossi Cohen, geçen hafta yaptığı açıklamada Tel Aviv hükümetinin iddiasının tersine İran'ın şimdilik nükleer silah elde etmekten çok uzak olduğunu söyledi. Ülkesinde katıldığı bir konferansta konuşan Cohen, İran ile yapılması planlanan olası nükleer anlaşmanın "tamamen yenilenmesi" gerektiğini, aksi halde İran'ın bugünkünden daha fazla nükleer kapasiteye sahip olacağını ileri sürdü.

Tahran yönetiminin nükleer çalışmalarına ilişkin soruya Cohen, "İran'ın bugüne kadar nükleer silah edinmeye yakın bile olmadığını düşünüyorum. Bu, dünyadaki bazı güçlerin uzun süredir devam eden çabalarından kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Geçmişe oranla Tahran'a dış desteğini azaldığını savunan Cohen, İran'ın pozisyonun daha da zayıfladığını öne sürdü. Cohen, İran'ın nükleer silah elde etmesi halinde İsrail'in bunu kendi başına engellemeye muktedir olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...