Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2021 18:38

İsrail'in saldırıları Filistin’in ekonomisini de yerle bir etti

İşgalci İsrail'in saldırıları sonucunda Filistin 244 milyon dolar maddi hasara uğradı.

İsrail'in saldırıları Filistin’in ekonomisini de yerle bir etti
Filistin,,İsrail,

Filistin Enformasyon Ofisi, İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların toplam zararının 244 milyon dolar olduğunu açıkladı.

73 HÜKÜMET BİNASI KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Ofis, İsrail'in uçak, topçu ve savaş gemileri ile Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki sivillerin kaldığı mahalleleri, yolları, elektrik ve su tesisatları olmak üzere bin 615'ten fazla saldırı ile hedef aldığının altını çizdi. Ofis, İsrail’in saldırılarında sadece sivillerin kaldığı evler değil, aynı zamanda 33 medya merkezi, yüzlerce kurum ve dernek olmak üzere 73 hükümet binasının hedef alınarak kullanılmaz hale getirildiğini belirtti.

İSRAİL SALDIRILARINDA SON 24 SAATTE 4 CAMİ ZARAR GÖRDÜ

Gazze Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırıların sonucunda Gazze kentinin farklı mahallelerinde bulunan 4 caminin büyük zarar gördüğünü ve Bakanlığa ait 16 daireyi kapsayan bir binanın imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, etkilenen 5 bin 600'den fazla kişiye, maddi yardımda bulunulduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...