Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2021 18:41

İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda Gazze'den gelen son dakika bilgilerine göre 31'i çocuk olmak üzere şehit sayısı 126'ya, yaralıların sayısı da 950'ye yükseldi.

İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi
filistin,gazze,son dakika,son dakika haberi

İsrail'in Gazze'ye alçak saldırıları sürüyor... İşgalci İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 31'i çocuk olmak üzere 126'ya, yaralananların sayısı da 950'ye yükseldi.

İşgalci İsrail, sivil halk ayrımı yapmaksızın Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırının dozunu giderek arttırmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 124'ye, yaralı sayısının ise 900'e yükseldiği bildirildi. Hamas Hareketinin silahlı kanadı El Kassam Tugayları ise İşgalci İsrail'in acımasız saldırılarına ise roketlerle cevap vermeye devam ediyor.

İŞGALCİ İSRAİL KİMLİK AYIRT ETMEKSİZİN SALDIRIYOR

İşgalci İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik şiddeti, İsrail Yüksek Mahkemesinin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan bazı Filistinli aileleri evlerinden zorla çıkarılarak başka bir yere yerleştirilmesi kararını almasıyla yeniden tırmanışa geçti. Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerini terk etmek istemeyen Filistinlilerin direnişi devam ederken, İsrail polisi 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. İsrail güçlerinin ibadet eden Filistinlilere müdahalesi ile bölgede tansiyon giderek arttı. İsrail ordusu, 10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne başlattığı hava saldırılarını sürdürüyor.

İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi

İKİ BANKA VURULDU

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Beric Mülteci Kampı'nı ve Gazze kentini hedef aldı.Kentteki Şeyh Rıdvan ve Şuaf mahalleleriyle kentin batı kesiminde bir bina bombalanırken bölgeden yoğun dumanlar yükseldi. Kuzeyde ise Cebaliya en-Nezele bölgesi ile Meşru Beyt Lahiya Mahallesi'nde 2 ev bombaların hedefi oldu.İsrail'in sabah saatlerindeki saldırılarında Gazze'nin batı kesiminde bir bina ile Refah kentinde iki bankanın vurulduğu bildirilmişti.

İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi

ŞEHİT SAYISI YÜKSELİYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İşgalci İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 124'ye yükseldi.

Hava saldırıları nedeniyle Gazzeliler, bayramın birinci gününde adeta evlerine hapsoldu, sokaklar sessizliğe büründü. Bölgede İsrail saldırıları nedeniyle büyük camilerde bayram namazı kılınamadı.Hava saldırıları nedeniyle Gazzeliler, bayramın birinci gününde adeta evlerine hapsoldu, sokaklar sessizliğe büründü. Bölgede İsrail saldırıları nedeniyle büyük camilerde bayram namazı kılınamadı.
İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi

İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail polisinden açıklama yapıldı, Şam Kapısı'nda yaşanan olaylarda 3 Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı. Şam Kapısı başta olmak üzere işgal altındaki Doğu Kudüs, yaklaşık bir aydır İsrail polislerinin Filistinlilere saldırılarına ve Filistinli gençlerin onlara taşla karşılık verdiği şiddet olaylarına sahne oluyor.

İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin orta ve güney kesimlerinde iki evi bombaladı AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Beric Mülteci Kampı ile güneydeki Rafah kentinde iki evi hedef aldı. Tanıklar, bombalanan evlerin tamamen yıkıldığını, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında canlı aradıklarını, şehit çıkmasından endişe edildiğini söyledi.Yıkılan evlerin çevresindeki binaların da bombardımandan büyük hasar gördüğü belirtildi.

EL HALİL'DEKİ GÖSTERİCİLERE SALDIRI

İşgalci İsrail’in Filistinlilere uyguladığı şiddet devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Batı Şeria bölgesindeki El Halil kentinde Filistinlilerin düzenlediği İsrail karşıtı gösterilere saldırdı. Saldırı sonucu 5 Filistinli yaralandı.

HAMİLE KADIN DAHİL 6 KİŞİLİK AİLE İSRAİL SALDIRISINDA ŞEHİT EDİLDİ

İsrail savaş uçaklarının, top ve tanklarla eş zamanlı olarak dün gece Gazze Şeridine düzenlediği saldırılar sırasında Tanani ailesinin evi de hedef oldu.

Saldırıda, Rafet (38), Raviye Ebu Asr (35) ile karnındaki bebeği ve çocukları İsmail (6), Emir (5), Ethem (5) ve Muhammed (3) şehit oldu.

Saldırıda şehit olan Rafet'in kardeşi Hatim et-Tanani, saldırıların hedef gözetmeksizin düzenlendiğini belirtti.

Ev vurulduğu sırada kardeşi Rafet ile telefonda konuştuğunu ve vurulma sesini duyduğunu ifade eden Hatim "Kardeşimin evi de öncesinde herhangi bir uyarı yapılmaksızın birden fazla füzeyle doğrudan vuruldu." dedi.

İsrail'in saldırıları sonucu şehit sayısı 126'ya yükseldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...