Tgrt Haber
31 May 2021 10:31

İsrail’in saldırısı Gazzeli ailenin Türkiye hayalini öldürdü

İşgalci İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, anne ve çocuğunu kaybeden Hadidi ailesi, İsrail’in saldırılarından kurtulmak için Türkiye’de yaşam hayali ellerinden alındı.

İsrail’in saldırısı Gazzeli ailenin Türkiye hayalini öldürdü
Gazze,İsrail,Saldırı,İşgalci,Mescid-i Aksa

İşgalci İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, anne ve çocuğunu kaybeden Hadidi ailesi, İsrail’in saldırılarından kurtulmak için Türkiye’de yaşam hayali ellerinden alındı Saldırılar, Gazze Şeridi’nde masum çocukları annelerinden, babalarından, kardeşlerinden ayırdı; aileleri darmadağın etti.

GERİYE GÖZÜ YAŞLI AİLELER KALDI

İsrail saldırılarından sonra geriye gözü yaşlı aileler kaldı. Gazze’nin birçok bölgesinde enkazların yanında çaresizce bekleyen Filistinli aileler yürekleri burktu. Saldırılar nedeniyle birçok ailenin hayalleri de yiten canlarla toprağa gömüldü. İsrail’in saldırıları nedeniyle hayallerini toprağa gömmek zorunda kalan ailelerden biri de 7 kişilik Hadidi ailesi oldu.

İsrail’in saldırısı Gazzeli ailenin Türkiye hayalini öldürdü

ANNE VE 4 ÇOCUĞU ŞEHİT ODU

Anne Maha Ebu Hatab, oğulları Suheyb (14), Yahya (11), Abdurrahman (8), Usame (6) ve 5 aylık Ömer'e bayramlıklarını giydirerek yakında ikamet eden ailesinin evine bayramlaşmaya gitmişti. İsrail ordusu 15 Mayıs'ta Maha ve çocuklarının bayramlaşmak için gittiği Şati Mülteci Kampı'ndaki Hatab ailesine ait evi hedef aldı. Saldırıda, Maha, oğulları Suheyb, Yahya, Abdurrahman, Usame'nin yanı sıra Hatab ailesinden anne Yasemin Hassan, Yusuf (11), Bilal (9), Meryem (8), ve Yamen (6) yaşamını yitirdi. Bombardımanın hedefindeki evin enkazından Hadidi'nin 5 aylık oğlu Ömer ile Hatab ailesinin 4 yaşındaki kızı Mariya yaralı kurtarıldı.

İsrail’in saldırısı Gazzeli ailenin Türkiye hayalini öldürdü

"OĞLUM TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYORDU"

Saldırıda 4 çocuğu ve eşini kaybeden, 5 aylık oğlu Ömer ile bir başına kalan Muhammed el-Hadidi, yaşadıklarını büyük bir hüzünle anlattı. Baba Hadidi, saldırıda hayatını kaybeden en büyük oğlu Suheyb’in kuş beslemeyi sevdiğini ve evin tüm işlerini onun yaptığını belirtti. Suheyb’den geriye beslediği kuşların kaldığını dile getiren Hadidi, oğlunun Türkiye’ye gitmek istediğini ve çalışıp güzel bir hayat kurmayı hedeflediğini kaydetti.

İsrail’in saldırısı Gazzeli ailenin Türkiye hayalini öldürdü

TÜRKÇE KURSUNA YAZILMIŞLAR

Kız kardeşi ile 2013’te İstanbul’u ziyaret ettiklerini belirten Hadidi, şunları söyledi:

"O günden bu yana o ülkeye (Türkiye’ye) âşık oldum. Türkiye’yi çok sevdim. Buraya döndükten sonra aileme Türkiye halkının bize karşı davranışlarından bahsettim. Birçok insan onları tanımadığım halde sadece Filistinli olduğum için bana hediyeler verdi. İşte bu durumları anlattığımda çocuklarım ‘Türkiye’ye gidelim orada yaşayalım’ dediler. Ben de onlara 'inşallah bakalım' demiştim."

Hadidi, Türkiye’ye gitme hayaliyle çocuklarına pasaport çıkarttığını, Türkçe kursuna bile yazıldıklarını aktardı.

SALDIRILARDA 254 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in 10 Mayıs’tan itibaren 11 gün boyunca vurduğu Gazze'de 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere en az 254 Filistinli şehit oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...