Tgrt Haber
09 Ekim 2021 08:49

İsrail'in yeni işgal planı: Mescid-i Aksa’yı bölmeye çalışıyorlar

Müslüman olmayanların Mescid-i Aksa’ya girmesi yasak. Ancak İsrail yıllardır bunu ihlal ediyor. Daha önce ilk kıblemizde kan akıtan siyonistler, bu defa yargı eliyle işgale hazırlanıyor. Mahkemeden “Yahudiler Aksa’da ibadet edebilir” kararı çıkardılar. Türkiye tepki gösterdi. Aksa imamı Türkiye Gazetesi aracılığıyla Müslümanlara “Birlik olun” çağrısı yaptı.

İsrail'in yeni işgal planı: Mescid-i Aksa’yı bölmeye çalışıyorlar
mescidi aksa,,filistin,,israil,

Harem-i şerifimiz, ilk kıblemiz sipariş yargı kararıyla Yahudilerin ibadetine açılıyor. Yasak olmasına rağmen yıllardır ilk kıblemize giren siyonistler, bu defa yargı eliyle işgale hazırlanıyor. Mahkemenin siparişle verdiği “Yahudiler Aksa'da ibadet edebilir” kararına tepki yağdı. 50 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da cuma namazını kıldıktan sonra İsrail’in kararını protesto etti.

Müslüman olmayanların Mescid-i Aksa'ya girmesi yasak. Ancak, İsrail yıllardır bunu ihlal ediyor. Daha önce ilk kıblemizde kan akıtan siyonistler, bu defa yargı eliyle işgale hazırlanıyor. Siyonistlerin geçtiğimiz günlerde dans ederek Müslümanları provoke ettiği Mescd-i Aksa’da İsrail yönetiminden skandal bir yasak kararı geldi. İsrail işgal yönetiminin “İbadetleri sessiz yapın” emrivakisine bütün dünyadan büyük tepki geldi. Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime “Siyonistler Müslümanların ilk kıblesinde yapılacak ibadetin nasıl olacağına karar veremez. Onları ve aldıkları kararları tanımıyoruz. İnsan Hakları Evrensel Beyannemesi her dine ve ibadet şeklinde saygı duyulması şartını getirmiş. İşgalci siyonistler bizim Mescid-i Aksa içerisindeki ibadet şeklimizi belirlemeye ve sesimizi kısmaya çalışıyor. Bu yalnızca Filistinliler ya da Müslümanlara karşı değil bütün insanlığa karşı işlenmiş bir suç ve haydutça bir tavır” dedi.

SONUÇLARINA KATLANIRLAR

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime, alınan kararın yeni ve daha kanlı bir süreci doğurabileceğini belirtti. “Siyonist işgalciler bu zorbalığın sonuçlarına katlanır. Bu hukuk, ahlak, nizam tanımaz zorbalığın sorumlusu İsrail hükûmetidir” diyen Şeyh İkrime “Yeni hükûmet bir tür kahramanlık peşinde ancak insanların ibadetlerine karışmak açık bir suçtur. Hedefleri dünyanın farklı bölgelerindeki Yahudileri İsrail’e çekmek. Mescid-i Aksa üzerinden yapılan tahrikin amacı bu. Yanlış bir yöntemi seçtiler. Siyonist aşırılıkçıları memnun etmek adına giriştikleri yoldan acilen dönmeleri gerekiyor. Aksi takdirde herkes ağır bedel öder” diye konuştu.

İsrail'in yeni işgal planı: Mescid-i Aksa’yı bölmeye çalışıyorlar

MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Şeyh İkrime “Müslümanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bütün Arap dünyası ve diğer İslam ülkeleri acilen bu konuda harekete geçmeli. Mescid-i Aksa’nın izzetinden yalnızca Filistinliler değil bütün dünya Müslümanları sorumludur. Aksa Mescidi’ni savunmak her Müslüman’a farzdır. Burası bize Hazreti Süleyman ve Muhammed aleyhisselamın emanetidir” dedi.

MESCİDİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Tagiya ise yapılan açıklamayı ağır tahrik olarak nitelendirdi. Tagiya “Aslında yapmak istedikleri bir taraftan Mescid ve çevresinde yaptıkları işgal ve provokasyonlara meşruiyet kazandırmak. Diğer yandan ise Yahudilere ibadet amaçlı bir bölüm açmak. Yani açık ve net bir biçimde Kutsal Mescidimiz bölünmeye çalışıyor. Bu provokasyon kesinlikle savaşı tetikler. Bombalar atılmadan, insanlar öldürülemeden ve kentler yok edilmeden harekete geçilmeli. Bu çılgın müeyyide engellenmeli. İsrail’in siyonist emellerine engel olunmalı. Mescid-i Aksa’nın onurunu korumak konusunda her Müslüman eşittir’’ diye konuştu.

“SAVAŞIN FİTİLİ ATEŞLENİYOR”

Öte yandan Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani “İşgal devleti mahkemesinin fanatik Yahudilerin mübarek Mescid-i Aksa’da ibadet etmelerine onay vermesi, yeryüzündeki Müslümanların duygularıyla alay etmek ve küçümsemek anlamına geliyor. Bu durum, sonucunun nereye varacağı belli olmayan bir din savaşının fitilini ateşleyecektir” dedi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heysem Ebu el-Ful, kararın Doğu Kudüs de dâhil olmak üzere 1967'de işgal edilen topraklar üzerinde İsrail yargısını tanımayan uluslararası hukuka göre geçersiz olduğunu belirtti. Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşması kapsamında Kudüs İslami Vakıflar idaresi altında bulunuyor.

İsrail'in yeni işgal planı: Mescid-i Aksa’yı bölmeye çalışıyorlar

50 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da cuma namazını kıldıktan sonra İsrail’in kararını protesto etti.

TÜRKİYE’DEN İSRAİL’E TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail mahkemesinin aldığı skandal karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Kararı şiddetle kınadığını söyleyen Erbaş, mesajında, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsiyetini ve yasal statüsünü tehdit eden bu kararın “işgal devleti” İsrail'i cesaretlendireceğini ifade etti. Söz konusu kararın İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik sürdürdüğü işgal ve zulümlerini artırarak devam etmesine sebep olacağını bildiren Erbaş şunları kaydetti: Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Harim-i İsmetimiz Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır.

Dışişleri Bakanlığımız da kararı kınayıp “Uluslararası toplumu bu yanlış, gayrihukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik bütün provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...